Misstänkt farligt föremål nära Carl Philip

Polisen har spärrat av och undersöker det "farliga föremålet".
Foto: Malin Roos
Carl Philips besök stoppas på grund av ett föremål.
Foto: David Sica
Prinsen skulle ha delat ut stipendier.
Foto: Pelle T Nilsson

Carl Philips besök på Svenska läkarsällskapet i Stockholm stoppas. 

– Vi har hittat ett misstänkt föremål på platsen och fler hundar och polis är på väg, säger Malin Bäckman, polis på plats. 

Vid klockan 14.45 meddelade polisens yttre befäl på plats att det rört sig om en soft air gun som man hittats på platsen. 

Carl Philip skulle ha delat ut stipendier för Lilla barnets fond vid klockan 13 på torsdagen. 

Men i sista stund ställdes hans besök in. Anledningen var att polisen hittat ett misstänkt föremål i en bil på platsen och två polispatruller skickades dit.

– Vi har hittat ett misstänkt föremål på platsen och fler hundar och polis är på väg, säger Malin Bäckman, polis på plats. 

Enligt Eva Nilsson på polisens länskommunikationscentral i Stockholm har nödvändiga avspärrningar gjorts för att poliserna ska kunna undersöka platsen. Inga bombtekniker ska vara inkopplade. 

– Vi kontrollerar en bil på platsen, säger Eva Nilsson på polisens länskommunikationscentral i Stockholm. 

Enligt uppgifter till Expressen ska det ha rört sig om ett vapen som hittats i en bil på platsen. 

– Prinsen skulle ha delat ut ett antal stipendier till forskare. På grund av säkerhetsskäl tvingades polisen att ställa in. Övriga frågor får jag hänvisa till polisen som är inkopplad, säger hovets informationschef Margareta Thorgren. 

Expressens Malin Roos finns på plats och kan berätta att prinsen skulle ha kommit klockan 13. Men hans bild dirigerades sedan bort från platsen. 

– Prinsen skulle ha kommit klockan 13 men han var försenad.  Vi väntade på att han skulle komma och klockan 13.20 kom hovets pressekreterare och sa att det var inställt och att övriga frågor hänvisas, säger Malin Roos. 

Enligt Svenska läkarsällskapet har byggnaden inte evakuerats. 

– Poliserna står utanför och vi vet inte mer. Jag känner inte till om polisen har varit inne i byggnaden, säger Jaana Logren Bergqvist vid Svenska Läkaresällskapets presstjänst. 

Vid klockan 14.45 bekräftar polisens yttre befäl att det rör sig om en soft air gun som hittats i bilen. Avspärrningarna hade då precis hävts på platsen. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.