Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ett hus evakuerades efter misstänkt föremål

En polispatrull hittade ett misstänkt farligt föremål i ett bostadshus i Uppsala.

Huset utrymdes och föremålet undersöktes av bombtekniker.

Nu uppger polisen att föremålet är ofarligt.

Det var vid lunchtid som föremålet upptäcktes och polisen kallade in det nationella bombskyddet för att låta undersöka föremålet. Bombteknikerna var på plats vid 15-tiden.

Det misstänkta föremålet ska ha hittats i en lägenhet eller ett förråd till en lägenhet.

– Vi var där i ett helt annat ärende, och skulle hantera ett bråk. Vi har varit där ett bra tag för att reda ut den situationen och under efterspelet påträffas det här misstänkta föremålet av en patrull, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisregion Mitt.

Även närliggande fastigheter fick utrymmas. Efter undersökning visade sig föremålet vara ofarligt.

”Nationella bombskyddet har undersökt det misstänkt farliga föremålet och det har konstaterats att det ej är skarpt. Bombhund har också undersökt adressen utan att några andra farliga föremål påträffats och därför har avspärrningarna hävts och de boende får återvända hem”, skriver polisen på sin hemsida.

Polisen misstänker inget samband mellan det påträffade föremålet och den skjutning som inträffade runt samma tid i ett närliggande område i Uppsala. 

– Det här är två helt olika saker enligt vår bedömning. De har inte med varandra att göra, säger Daniel Wikdahl.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.