Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Misstänkt detonation vid en föreningslokal

Polisen har larmats till Syrianska föreningens lokaler i Norsborg, Stockholm, efter en misstänkt detonation.
Foto: Läsarbild
Polisen menar att skadorna är omfattande och en anmälan om allmänfarlig ödeläggelse har upprättats.
Foto: Läsarbild
En medlem i föreningen säger: "Den har blivit beskjuten. Det är krossade rutor och översvämning, och de har slängt in vad vi misstänker är en bomb."
Foto: Läsarbild

Polisen har kallats till Arameiska-Syrianska Kultur- & Idrottsföreningens lokaler i Norsborg, Stockholm, efter en misstänkt detonation.

Enligt en av medlemmarna ska någon ha skjutit in i lokalen – och enligt uppgift till Expressen har delar av en granat hittats.

– Det är mycket förstörelse. Mycket splitter och skotthåll, säger en medlem i föreningen som befinner sig i lokalerna.

Under tisdagen har polis kallats till Arameiska-Syrianska Kultur- & Idrottsföreningens lokaler i Norsborg, södra Stockholm. Enligt larmet ska det röra sig om skadegörelse.

– Vi fick kännedom om det vid 11.20, då var det någon på föreningen som ringde och sa att det var skadegörelse, att fönsterrutorna var trasiga, säger Towe Hägg vid Stockholmspolisen.

– Patrullen på plats har kommit fram till att skadorna är omfattande och det har upprättats en anmälan om allmänfarlig ödeläggelse.

Enligt uppgift till Expressen ska skadorna ha orsakats av någon form av detonation, och förutom fönsterrutorna ska det även finnas splitterskador. På plats ska man ha hittat delar av en granat.

– Det är sådant som patrullen i så fall kommer ha med sig, men det är inget jag kan säga nu, säger Towe Hägg vidare.

"Krossade rutor"

Enligt en av medlemmarna i Syrianska föreningen ska lokalen ha beskjutits.

– Den har blivit beskjuten. Det är krossade rutor och översvämning, och de har slängt in vad vi misstänker är en bomb, säger medlemmen.

Polisen har inga uppgifter om skottlossning.

De har nu skickat tekniker till platsen för att göra en undersökning.

– Man vill veta mer om händelsen och se om det går att säkra några spår efter personer som har gjort det här. Det är det som jag säga just nu utan att försvåra vår utredning, säger Towe Hägg.

Konstaterad detonation

Klockan 18:40 skriver polisen på sin hemsida att de är klara med den tekniska undersökningen. De har då kunnat konstatera att det skett en detonation.

– Man kan bara konstatera att det har skett och sedan vad man har säkrat, det vet jag inte och det vill man inte delge heller, säger Eva Nilsson vid polisens regionsledningscentral.

Ingen person har gripits.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.