Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Misstänkt detonation i södra Stockholm

Flera personer ska enligt polisens hemsida under gårdagskvällen hört en explosion i Hägerstensåsen.

På platsen ska ett fordon där en misstänkt bomb ha detonerat.

Enligt vittnen på plats ska fasaden och golvet i fastigheterna ha skakat.

Det var under gårdagskvällen som polisen fick in ett larm om att en misstänkt explosion inträffat på en adress i området Hägerstensåsen. Flera personer i området ska också hört av sig angående den misstänka explosionen.

– Flera patruller skickades till platsen och där hittade de en bil som detonerat, säger förundersökningsledare Åsa Hansson.

Enligt polisen ska vittnen på plats ha berättat att fasaden och även golvet i fastigheterna skakat i samband med explosionen.

"Det var en hög smäll"

En person som Expressen har varit i kontakt med, och som bor i området, hörde smällen men känner inte igen sig i att golv och fastigheter ska ha skakat.

– Vi hörde någonting som lät som en explosion. Det händer så mycket nuförtiden så man bryr sig egentligen inte. Man gör ett litet konstaterande att det smällde, säger han.

– Men frånsett ljudet passerade det obemärkt förbi.

Thomas bor också i närheten, och även han hörde smällen i går kväll.

– Det var en hög smäll, säger han.

"Vi har inga misstänkta"

Under dagen har platsen varit avspärrat och polis på plats för att undersöka saken närmare.

– I morse såg jag att det var avspärrat och en polisbil var på plats, men jag gick inte så nära, säger Thomas.

Polisen uppger att tekniker nu är på plats för att undersöka den svårt skadade bilden. De uppger också att ingen person ska ha kommit till skada.

– Som det ser ut i nuläget så har vi inga misstänkta, berättar Åsa Hansson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.