Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Misstänkt bomb utanför Norrköpings polishus

Två personer är gripna misstänkta för försök till allmän ödeläggelse efter att ett misstänkt farligt föremål hittats utanför entrén till polishusets reception i Norrköping, uppger polisen på sin hemsida.

Tidigt på torsdagen meddelar nationella bombskyddet att föremålet är ofarligt.

Föremålet upptäcktes 23.50 strax efter att två personer setts springa från platsen.

Personerna stoppades och i samband med det hittades föremålet av annan polispersonal.

De två personerna greps, misstänkta för försök till allmänfarlig ödeläggelse. Det rör sig om två män i 20-25-årsåldern, enligt polisen.

Avspärrat kring polishuset

Ett större område kring polishuset spärrades av, trafiken leddes om och polisen uppmanade människor i närheten att ta sig inomhus.

– Man har hittat en misstänkt explosiv grej utanför stora entrén, men mer än så kan jag inte gå ut med, säger Marie Mazzarella, stationsbefäl hos polisen i Norrköping till Norrköpings Tidningar.

Nationella bombskyddet undersöker

Personal från Nationella bombskyddet (NBS) beordrades till platsen, liksom polisregionens egen teknikerberedskap. Vid 03.30-tiden påbörjades undersökningen av det misstänkt föremålet.

Inledningsvis gjordes detta med en robot. Vid 05-tiden jobbade man med att röntga föremålet, uppgav polisen i polisregion Öst.

Avspärrningarna hävs

Vid 06-tiden på torsdagsmorgonen meddelade polisen att avspärrningarna ska hävas.

– Nationella bombskyddet har undersökt föremålet och konstaterat att det är ofarligt, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid polisens ledningscentral.

Vad var det för föremål mer exakt?

– Det har jag ingen uppgift om. Jag har sett en halvsuddig bild tagen på avstånd där det ser ut att vara någon form av metallföremål, säger Torbjörn Lindqvist.

Den tidigare uppmaningen om att hålla sig från fönster som vetter mot polishuset har också dragits tillbaka.

– Nu får folk gå fram och njuta av utsikten hur mycket de vill.