Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

38-åring hittad död efter båtolycka vid Strömsund

En fritidsbåt kantrade i närheten av Gäddede i Strömsunds kommun på fredagen. 

Tre personer har varit ombord. Två personer har tagit sig upp ur vattnet, men en person saknades, enligt räddningstjänsten i Jämtland. 

Nu bekräftar polisen att den tredje personen, en 38-årig man, dog i olyckan.

Det var vid 14.30-tiden på fredagen som SOS Alarm fick in ett larm om en båtolycka i Gäddede, i Strömsunds kommun, vilket bland annat SVT har rapporterat. 

– Det har inträffat en olycka där en båt ska ha kantrat. Det ska ha färdats tre personer i båten. Två personer är uppe ur vattnet, men en tredje håller vi just nu på att söker efter, sa Teresia Gustafsson, inre befäl på räddningstjänsten i Jämtland. 

Ett stort räddningspådrag har inleddes. Ambulans och räddningstjänsten var på plats. Ambulanshelikoptrar från Östersund och Norge deltog också i sökandet 

– Även fjällräddningen har kallats ut, sa Ola Nilsson på SOS Alarm till SVT. 

En man bekräftas vara död

På lördagsförmiddagen bekräftar polisen att den tredje personen omkom i olyckan. Den döde uppges vara en 38 årig man från Stockholm. 

Hans anhöriga har underrättats.

– Det var polisens dykargrupp som hittade honom. Det var vattensökshunden som hade markerat på platsen och då kunde dykarna ta sig dit och hitta honom, säger Maria Linné som är presstalesperson vid polisen i region Nord.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.