På bilder i sociala poserar mannen med vapen.På bilder i sociala poserar mannen med vapen.

På bilder i sociala poserar mannen med vapen.

Mannen anföll kvinnorna med en hammare, band dem och försökte våldta och döda dem.Mannen anföll kvinnorna med en hammare, band dem och försökte våldta och döda dem.
Mannen anföll kvinnorna med en hammare, band dem och försökte våldta och döda dem.
En av kvinnorna lyckades till slut fly och slå larm.En av kvinnorna lyckades till slut fly och slå larm.
En av kvinnorna lyckades till slut fly och slå larm.

Misstänks ha slagit backpackers blodiga

Publicerad

För två kvinnliga backpackers slutade äventyret i Australien i skräck. Mitt ute ödemarken togs de till fånga och slogs blodiga. Nu publicerar "The Sydney Herald Times" aggressiva bilder på vad som uppges vara den misstänkte 59-årige gärningsmannen.

Det var under natten mot onsdag som - vad som då uppgavs vara - två europeiska kvinnor på kringresa i Australien blev attackerade av en 59–årig man vid det populära backpackerstoppet "Salt Creek" sydöst om Adelaide i Australien.

Men under torsdagen kunde The Sydney Herald Times rapportera att bara det ena av offren tros vara europé - en 20-årig kvinna från Tyskland. Den andra backpackern uppges vara en 23-årig sjuksköterska från Brasilien.

Poserar med vapen

Enligt uppgifter till The Sydney Morning Herald ska den misstänkte gärningsmannen vara samma man som på en bild på sin Facebooksida poserar med en pistol riktad mot kameran.

Han uppges ha flera konton i sociala medier där han - det aggressiva fotot till trots - beskriver sig som en jordnära och omtänksam pappa med respekt för kvinnor.

Han påstår sig även vara en man som kommer överens med andra människor - med tillägget: " nästan alla männiniskor hahaha".

Polis i Coorong har nu sammansatt en arbetsgrupp som håller på att kartlägga den misstänkte mannens bakgrund.

Träffades i närheten av brottsplatsen

De två kvinnorna kom i kontakt med 59-åringen när de passerade en liten vägkrog i närheten av "Salt Creek". Han var på väg mot Melbourne precis som kvinnorna så de kom överens om att slå följe.

Båda sällskapen hade med sig campingutrustning och när det mörknade slog de läger i närheten av en strand i Coorong National Park.

Därefter började en skräcknatt.

Kvinnorna slogs blodiga med hammare

Mannen anföll kvinnorna med en hammare och slog en av dem i huvudet medan han lyckades köra över den andra kvinnan med bil. Sedan band han dem och försökte våldta och döda dem enligt uppgifter till tv-kanalen 7 News.

Naken och blodig lyckades en av kvinnorna till sist fly och sprang desperat ut mot stranden där hon mötte en grupp fiskare.

– Hon sprang rakt mot bilen och skrek. Hon öppnade bakdörren och hoppade in och skrek "ta mig härifrån, ta mig härifrån, han kommer döda allihop", säger en av fiskarna till 7 News.

Han fortsätter:

– Hon hade skrapsår och sådant på benen, det såg ut som om hon släpats runt. Och hon hade en blåtira runt ögat, som om någon slagit henne.

Hittades medvetslös och blodig

Fiskarna ringde till den närliggande vägkrogen i Salt Creek för att snabbt få hjälp att leta efter kvinnans väninna som fortfarande var fånge hos våldsmannen.

Räddningspersonal hittade senare den andra kvinnan, som då var medvetslös av skadorna.

– Båda två var ganska illa tilltygade. Till och med polisen är skakad av det som hänt, säger Adam Stewart som driver vägkrogen.

59-åringens blodiga bil beslagtagen

Natten mot onsdagen grep polisen den misstänkte mannen. Bilder visar hur de trycker ner honom i sanddynerna på stranden och bojar hans händer.

Under onsdagen beslagtog polisen mannens blodiga bil och en fiskekniv. Samtidigt häktades mannen misstänkt för människorov, mordförsök och våldtäkt.

Under torsdagen kunde den kvinna som uppges komma från Brasilien lämna sjukhuset som de två kvinnorna vårdats vid. Men den svårast skadade kvinnan - som efter att polisen kommit till platsen alltså ska ha hittats medvetslös i sanddynorna - vårdades fortfarande på sjukhus under torsdagskvällen.

ADAM DARAB

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag