Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Misstänks för sexuella övergrepp på förskola

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

En man på en förskola i Stockholm är polisanmäld misstänkt för sexuella övergrepp på ett barn. Föräldrarna gjorde anmälan i förra veckan.

– Det är jätteallvarligt och vi måste på direkten börja undersöka hur det har varit möjligt. Vi går igenom allting och vänder upp och ner på allting, säger personalchefen på den aktuella stadsdelsförvaltningen.

Den misstänkte mannen är under utredningen avstängd från sitt jobb på förskolan.

Hur länge mannen arbetat som förskolelärare på förskolan, och i vilken anställningsform, är oklart. Han blev kontrollerad mot belastningsregistret innan han började på förskolan. Det misstänkta övergreppet ska ha skett i en skollokal.

Personalchefen bekräftar för Expressen.se att en anmälan om sexuella övergrepp har kommit in från barnets föräldrar.

– Eftersom vi inte vet vad som har hänt är den här mannen inte i arbete just nu. Vi håller på att utreda vad som har hänt. Vi har ett nära samarbete med föräldrarådet på förskolan. I morgon bitti kommer vi att ha ett möte till med föräldrarådet och tillsammans med dem har vi kommit överens om hur vi informerar övriga föräldrar, hur vi ska ge stöd till dem, personalgruppen och den utpekade personen, säger personalchefen.

”Har särskilda grupper”

Det är oklart om de misstänkta sexuella övergreppen ska ha inträffat vid en eller flera tillfällen.

– Vi vet inte det. Det är ganska oklara uppgifter överhuvud taget, säger personalchefen.

Stockholmspolisens presstalesman Lars Byström säger till dn.se att den här typen av misstänkt brottslighet är högprioriterad:

– Vi har särskilda grupper som hanterar den typen av ärenden.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.