Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Misstänks för sexuella övergrepp på förskola

En man på en förskola i Stockholm är polisanmäld misstänkt för sexuella övergrepp på ett barn. Föräldrarna gjorde anmälan i förra veckan.

– Det är jätteallvarligt och vi måste på direkten börja undersöka hur det har varit möjligt. Vi går igenom allting och vänder upp och ner på allting, säger personalchefen på den aktuella stadsdelsförvaltningen.

Den misstänkte mannen är under utredningen avstängd från sitt jobb på förskolan.

Hur länge mannen arbetat som förskolelärare på förskolan, och i vilken anställningsform, är oklart. Han blev kontrollerad mot belastningsregistret innan han började på förskolan. Det misstänkta övergreppet ska ha skett i en skollokal.

Personalchefen bekräftar för Expressen.se att en anmälan om sexuella övergrepp har kommit in från barnets föräldrar.

– Eftersom vi inte vet vad som har hänt är den här mannen inte i arbete just nu. Vi håller på att utreda vad som har hänt. Vi har ett nära samarbete med föräldrarådet på förskolan. I morgon bitti kommer vi att ha ett möte till med föräldrarådet och tillsammans med dem har vi kommit överens om hur vi informerar övriga föräldrar, hur vi ska ge stöd till dem, personalgruppen och den utpekade personen, säger personalchefen.

”Har särskilda grupper”

Det är oklart om de misstänkta sexuella övergreppen ska ha inträffat vid en eller flera tillfällen.

– Vi vet inte det. Det är ganska oklara uppgifter överhuvud taget, säger personalchefen.

Stockholmspolisens presstalesman Lars Byström säger till dn.se att den här typen av misstänkt brottslighet är högprioriterad:

– Vi har särskilda grupper som hanterar den typen av ärenden.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.