Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Misstänker: Sköt mot kvinna vid parkering

Här är parkeringen där skottlossningen ska ha ägt rum. Foto: Google Earth

Under natten ska en rumänsk kvinna som bor på en parkering i Uppsala ha blivit beskjuten av en maskerad man.

Polisen misstänker misshandel.

– Det här måste vara ett hatbrott, säger Kholod Saghir på Uppsala stadsmission.

Kvinnan ska vara i 55-60-årsåldern och bor på parkeringen tillsammans med fem andra rumänska familjer och flera barn. På natten mot måndagen besköts hon vid parkeringen på Seminariegatan vilket UNT var först med att berätta.

– Personen sköt med flera skott mot kvinnans ansikte. Hon hinner precis skydda sig med handen. Det var tur att hon inte blev träffad i ögat. Hon sa att kulorna var av någon form av metall eller gummi, säger Kholod Saghir samordnare på Uppsala stadsmission och delaktig i projektet Crossroads och S-politiker.

Enligt henne ska kvinnan gått upp vid 02.30 för att röka en cigarett när den mystiska händelsen inträffade.

– Vi har inte varit med om det förut. Det är verkligen vidrigt och ett angrepp mot människor som är skötsamma och inte stör någon. De säger att bilarna hade som kom på natten hade svenska regnummer, säger Kholod Saghir.

Händelsen polisanmäld

Det ska ha varit två bilar som cirklade runt området och personerna i bilarna var maskerade med luvor. Bilarna ska sedan ha lämnat platsen direkt. Händelsen är nu polisanmäld.

Kholod Saghir förklarar att rumänerna i lägret inte är tiggare utan arbetssökande.

– De hoppas på att få ett arbete. Jag var så sent som i dag på Arbetsförmedlingen för att skriva in dem som arbetssökande. Den här typen av attacker måste vara ett hatbrott. Vi vill inte ha ett sådant här samhälle, säger Kholod Saghir som har mycket kontakt med gruppen.

Uppsalapolisen är inkopplade på händelsen.

– Det är ett purfärskt ärende för oss. Anmälan gäller misstänkt skadegörelse och misshandel, säger Christer Nordström, presstalesman på Uppsalapolisen.