Misstankarna mot 16-åring har stärkts

Från arkivet: 16-åring anhållen efter våldtäkten i Dals-Ed
De båda händelserna inträffade i centrala Ed i Dals-Eds kommun i juli.
Foto: Christer El-Mochantaf

Misstankarna mot den 16-åring som är misstänkt för grov våldtäkt mot en kvinna i 90-årsåldern i Ed och ett sexuellt ofredande mot en annan kvinna har stärkts. 

– Det har framkommit ytterligare uppgifter som gör att misstanken stärks, säger åklagaren John Nilsson. 

Händelsen inträffade den 22 juli i år i den äldre kvinnans hem i centrala Ed. Det var bland annat kvinnans make som slog larm om händelsen.

Senare framkom också att den 16-åriga pojken misstänktes för ytterligare ett brott, ett sexuellt ofredande mot en annan kvinna som ska ha skett i närtid till den grova våldtäkten.

16-åringen häktades veckan efter händelsen som på sannolika skäl misstänkt för båda brotten. 

Då det saknades betryggande övervakning för honom så begärde åklagaren honom häktad, men 16-åringen har sedan dess flyttats till ett låst Sis-hem under tiden som utredningen pågår.

Stärkta misstankar mot 16-åringen

Åklagaren i ärendet, John Nilsson, meddelar nu att misstankarna mot 16-åringen har stärkts genom nya uppgifter i utredningen.

Är det från provsvaren ni väntar på?

– Nej, vi har inga provsvar än. Det är annan teknisk utredning vi har lyckats säkra som gör att misstankarna har stärkts.

16-åringen nekar fortsatt till misstankarna meddelar hans advokat Peter Ekelund.

Vad gäller åklagarens syn om att misstankarna har stärkts genom teknisk utredning säger advokaten:

– Det är inget vi har fått ta del av ännu så det kan jag inte kommentera. 

Då det är en minderårig person som är misstänkt ska utredningen bedrivas skyndsamt och åklagaren tror att förundersökningen blir klar i augusti månad.

Se också:

Så många brott anmäldes i Sverige 2021

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.