Misstankarna hotar Socialdemokraternas valrörelse

Publicerad
Uppdaterad
Misstankarna mot toppolitikern hotar Socialdemokraternas valrörelse i Stockholm.
Därför fanns flera partikamrater på plats när han häktades - och de vinkade i rättssalen.
Varken Mona Sahlin eller partisekreteraren Ibrahim Baylan vill uttala sig om de allvarliga brottsmisstankarna mot topppolitikern Abdo Goriya, andra namn på listorna till Stockholms fullmäktige i höstens val.
Men partiledningen skickade spioner till häktningsförhandlingen i Attunda tingsrätt i går.

Jämtins medarbetare

En av dem som fanns på plats var ex-ministerns och oppositionsborgarrådet Carin Jämtins närmaste medarbetare, ombudsmannen Lasse Åsberg.
Efter häktningsförhandlingen ville han inte kommentera rättens beslut - utan hänvisade i stället till Socialdemokraternas partisekreterare i Stockholm, Tomas Rudin.
- Jag kan inte bedöma hur allvarligt det här är. Men vi ville vara på plats för att höra vad han anklagas för, säger Rudin.
- Jag tror att det här kan vara uppklarat ganska snart.

"Han är väldigt klok"

Rudin fortsätter:
- Abdo Goriya är väldigt klok och omdömesgill. Han har samtidigt väldigt stora nätverk, inte minst till människor med utländsk bakgrund. Just nu är det väldigt frustrerande att inte se hela bilden.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag