Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Misstänka vägrar lämna DNA

Mohammad Ammouri, 8, och Anna-Lena Svenson, 56, mördades i Linköping i oktober förra året. Nu kan utredaren vara mördaren på spåren.
Polisen har förhört en handfull personer i utredningen om dubbelmordet i Linköping - som vägrar lämna DNA-prov.
- Mördaren kan finnas i den här gruppen, säger en källa med insyn i utredningen.
Den 19 oktober förra året var Mohammad Ammouri, 8, på väg till skolan. Samtidigt lämnade Anna-Lena Svenson, 56, sin bostad för att gå till jobbet. Ingen av dem kom fram. I drygt tio månader har dubbelmordet gäckat polisen i Linköping. Trots att utredningen gått lite på sparlåga under semestermånaderna kan utredarna nu vara mördaren på spåren. - Det här kan vara ett genombrott, säger en källa till Expressen. Det handlar om en handfull personer som har hörts i utredningen - men som vägrar lämna salivprov.

"Kan inte tvingas"

- Det är klart att de som inte vill lämna DNA är en nagel i ögat på utredarna. Lagstiftningen är sådan att en person som ska förhöras upplysningsvis inte kan tvingas att lämna ett prov. Vad kan orsaken vara? - Det kan vara av integritetsskäl. Det kan också vara av betydligt allvarligare orsaker. - Det finns ju en orsak till att de här personerna kommit in i utredningen och blivit förhörda. Därför är det inte tillfredsställande att vi inte har deras DNA för att kunna jämföra dessa med mördarens. Kan mördaren finnas i den här gruppen? - Det är klart att han kan, teoretiskt. Det är det vi måste vi gå till botten med. Polisens trumfkort i utredningen är just mördarens DNA. Det fanns på den blodiga butterflykniven som dumpades på mordplatsen. Det fanns också på den mössa som hittades slängd på ett tidningsställ. - Polisen måste finna bevis som binder någon av de här personerna vid brottet. Och det måste vara så pass bra bevis att det kan rubriceras som skälig misstanke.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!