Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Missing People hyllas efter att ha hittat Anna

Missing People hyllas på i sociala medier efter att frivilligorganisationen åter lyckats hitta en försvunnen person - den här gången nioåriga Anna i Örgryte.

Organisationen tror sig veta varför man gång på gång lyckas.

– Som frivillig satsar man 110 procent när man är ute och söker, säger Jessica Kangasniemi, ordförande för Missing People.

Missing People - så funkar det

Vill du hjälpa till att söka efter försvunna personer?

Gå in på hemsidan<a target="_blank" href="http://www.missingpeople.se/">Missing People.se</a. Under fliken "Frivillig för skallgång" kan du anmäla dig och ange det län du tillhör.

Då blir du meddelad när det är dags för skallgång.

Vill du skänka pengar till Missing People?

Sätt då in valfri slant på bankgironummer: 831-8644.

- Vi tar gärna emot pengar och andra gåvor, såsom västar och ficklampor, säger organisationens ordförande Jessica Kangasniemi.

Fler fall där Missing People hittat försvunna personer

Anna, 9, återfanns natten mellan torsdag och fredag, efter att ha varit borta i 20 timmar, vid liv tillsammans med en okänd 24-årig man. Mannen är nu anhållen.

En 68-årig kvinna i Skurup hittades i måndags död av organisationen under en skallgång.

21 oktober hittade Missing People en försvunnen 41-åring, död i bagageutrymmet till hans bil som var parkerad i Billdal söder om Göteborg den 21 oktober.

En 36-årig man i Falköping hittades död av Missing People den 12 augusti. Han hade då varit försvunnen sedan slutet av juli.

Försvunna Marina Johansson i Spekeröd, som hade varit försvunnen sedan 27 juli 2010. Missing People hittade Marinas kroppsdelar när de var ute och letade i april i år.

Under natten slog Missing People rekord i antal frivilliga som deltagit i ett sökande. Över 800 personer var på kvällen och natten ute och letade efter Anna, 9. Vid tidigare fall har de som flest varit 350.

Och organisationen lyckades i natt med sitt uppdrag. Vid 02.50 hittade en av Missing Peoples patruller Anna med en okänd ung man.

– Vår patrull stötte på dem på en gata i området Skår. De ringade in mannen, förklarade Peder Schillerström i Missing People för Expressen.se.

Den 24-årige mannen togs med in till polisen. Han är nu anhållen misstänkt för människorov.

Missing People blev rikskända när de i april i år hittade kroppsdelar från försvunna Marina Johansson i Spekeröd, som varit försvunnen sedan 27 juli 2010.

"Satsar 110 procent"

Nyligen fick organisationen åter uppmärksamhet när de hittade en försvunnen 41-åring död i bagageutrymmet i hans bil i Billdal söder om Göteborg. Polisen hade kollat bilen men missat bagageutrymmet.

Missing People bildades i januari 2012.

– Vi var några som först var med i organisationen Sökarna Västra Götaland, men tyckte att den organisationen var för liten. Så vi startade upp en ny förening, säger Jessica Kangasniemi, ordförande & administrativ chef vid skallgångar.

I ledningen för Missing People sitter sex stycken personer. Organisationen har inga medlemmar, utan som privatperson kan man dels gå med i deras Facebookgrupp, dels anmäla sig som frivillig på deras hemsida.

Självlärda

Anledningen till varför Missing People flera gånger lyckats hitta försvunna personer som polisen inte hittat, tror Jessica Kangasniemi beror på att deras frivilliga går in väldigt seriöst i sökandet.

- Går man in som frivillig så vill man hjälpa till. Då satsar man 110 procent när man är ute och söker. Och ju fler ögon som är med, desto bättre blir det. Därför tror jag vi har fått de resultat vi har, säger Jessica Kangasniemi.

Gruppledarna och ledningsgrupperna utbildas i hur de ska gå tillväga i sökandet, medan frivilliga får en snabbinformation i hur man söker och vad man söker.

- Vi som lär ut till gruppledarna och ledningsgrupperna är självlärda, säger Jessica Kangasniemi.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!