Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Misshandlade kvinna – greps på väg till Sverige

Brottsstatistik i Sverige 2018.
Almuñécar Foto: Expressen
Stranden i Almuñécar på den spanska solkusten. Foto: Shutterstock

En man greps på en flygplats i Spanien efter att hans fru, en svensk kvinna, uppgett att han försökt strypa henne med en sladd till en mobilladdare, enligt tidningen Diario Sur. 

Med sig hade mannen hans och kvinnans fyra gemensamma barn. 

Under natten till torsdagen förra veckan ringde en svensk kvinna polisen i Spanien och berättade att hennes man hade försökt att strypa henne med sladden till en telefonladdare.

Kvinnan var tillsammans med mannen bosatt i Almuñécar i Granada i södra Spanien sedan några år tillbaka och hade enligt spanska tidningen Diario Sur ett stormigt förhållande. 

Efter att paret hamnat i bråk i torsdags ska mannen enligt kvinnans utsago ha placerat telefonsladden kring hennes hals och dragit åt, varpå hon lyckades slita sig loss och ta skydd i badrummet. Mannen ska i samband med misshandeln även ha hotat med att döda henne, kasta ut henne på på gatan och att försvinna med deras fyra gemensamma barn till Sverige så att hon ”aldrig skulle få se dem igen”. 

Har fått besöksförbud

Det sistnämnda hotet kanske han försökte verkställa. Tidigt på torsdagsmorgonen greps mannen av Guardía Civil på flygplatsen när han tillsammans med barnen skulle gå på ett flygplan på väg mot Sverige.   

Enligt Diario Sur var han helt oförberedd på gripandet. 

Mannen släpptes efter förhör men är fortfarande misstänkt för misshandel och har även blivit ålagd ett besöksförbud. Han får nu inte komma närmare än 500 meter ifrån kvinnan och deras barn. 

Expressen har varit i kontakt med UD som inte har närmare uppgifter om fallet.