Misshandlad man
fick ingen ambulans

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Poliserna ansåg att ambulans behövdes på plats för att säkerställa att mannen fick rätt vård – men någon sådan fanns inte tillgänglig.
Foto: Nils Petter Nilsson

Under förmiddagen uppstod tumult på en mataffär i centrala Sundbyberg.

Inbladade var en äldre och en yngre man, och det hela slutade med att den yngre mannen misshandlade den äldre.

När polis sedan ville ha dit en ambulans fanns där ingen i närheten.

– Det fanns ingen ledig ambulans i Stockholms län, säger Albin Näverberg vid polisens ledningscentral.

Det är ännu oklart hur bråket i fråga uppstod och vad som låg bakom själva incidenten.

Klart är att tumult uppstod i entrén till en mataffär under måndagsförmiddagen. Mannen, som är i 70-årsåldern, ska i samband med detta ha misshandlats och polis kallades till platsen.

När polisen i sin tur ville få dit en ambulans som skulle köra mannen vidare till sjukhuset, fick de beskedet att någon sådan inte fanns tillgänglig.

"Vet aldrig hur allvarligt det är"

Istället fick poliserna själva plåstra om mannen på plats. Mannen ska inte ha varit i behov av akut sjukvård, men poliserna ansåg ändå att ambulans behövdes på plats för att säkerställa att mannen fick rätt vård.

– När man har fått en smäll vet man aldrig inledningsvis hur allvarligt det är. Man har mycket adrenalin i kroppen och det är inte ovanligt att man känner av smärta först när man har kommit hem och varvat ner. Det kan röra sig om brutna revben eller liknande saker, säger Albin Näverberg.

Den yngre mannen, som är i 30-årsåldern, flydde platsen i samband med misshandeln. Men tack vare de goda signalementen som polisen hade fått av vittnen på plats, kunde mannen ganska snabbt gripas i närområdet.

Polisen kunde sedan lämna platsen rätt omgående efter att man samlat in fler vittnesuppgifter.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.