Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Misshandlad man dog efter nazidemonstration

Det var förra lördagen som den nynazistiska organisationen Motståndsrörelsen demonstrerade vid järnvägsstationen i Helsingfors, skriver tidningen HBL. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: COLOURBOX

En 28-årig man har dött efter att nynazistiska Motståndsrörelsens demonstrerade i Helsingfors förra veckan.

Enligt pappan blev sonen påhoppad av en skinnskalle.

Mannen dog "på grund av det helt onödiga våldet", skriver pappan på Facebook enligt finska HBL.

Det var förra lördagen som den nynazistiska organisationen Motståndsrörelsen demonstrerade vid järnvägsstationen i Helsingfors, skriver tidningen HBL.

Flera personer som passerade uttryckte sin avsky för nynazisterna och deras åsikter. I samband med detta uppges den 28-årige mannen ha blivit misshandlad.

Sent på fredagskvällen dog han på sjukhuset.

Pappan: Blev påhoppad av skinnskalle

28-åringen dog till följd av en allvarlig skallskada, skriver HBL. Enligt mannens pappa berodde skallskadan på att sonen blivit misshandlad av någon han beskriver som en skinnskalle.

"På lördagen den 10 september vid 13-tiden, blev han misshandlad i samband med Motståndsrörelsens evenemang, då deras skinhead hoppade på min son och orsakade honom allvarlig skallskada", skriver pappan på Facebook, enligt HBL.

Pappan skriver vidare att sonen dog "på grund av det helt onödiga våldet".

Polisen bekräftar för HBL att man utreder ett våldsbrott som inträffade vid järnvägsstationen i Helsingfors förra lördagen.

– Händelsen har samband med ett dödsfall, säger kriminalkommissarie Pekka Seppälä till tidningen.

En disciplinåtgärd enligt Motståndsrörelsen

På sin hemsida har Motståndsrörelsen lagt upp ett filmklipp där man ser en man ligga på trottoaren – över en blodfläck, rapportar HBL. Nynazisterna själva kallar det hela en "disciplinåtgärd".

– På grund av svordomar, rop och hot blev en av våra aktivister tvungen att ge en snabb disciplinåtgärd, skriver organisationen på sin hemsida enligt HBL.

Polisen tar inte ställning till vilken roll Motståndsrörelsen har i den 28-årige mannens död.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!