Christina Höj Larsen (V) missade rösta då hon gick på toaletten och inte hann tillbaka. Foto: GABRIEL LILJEVALL/WIKIMEDIA
Christina Höj Larsen (V) missade rösta då hon gick på toaletten och inte hann tillbaka. Foto: GABRIEL LILJEVALL/WIKIMEDIA

Missade rösta - var på toaletten

Publicerad
Uppdaterad
När Vänsterpartiets riksdagsledamot Christina Höj Larsen från Västernorrland skulle lägga sin valsedel i valurnan var hon inte på plats.
Flera gånger ropades hennes namn upp - men ingen Christina Höj Larsen kom fram.
- Jag trodde jag skulle hinna på toaletten, säger hon till Expressen.se
Det är en generad Christina Höj Larsen (V) som pratar med Expressen.se efter missen.
När det var hennes tur att rösta så fanns hon inte längre på plats i plenisalen.
- Jag är i riksdagen. Det är jättejättepinsamt. Det finns ingen politisk mening i det här, utan jag missade att vara inne på rätt tid.
Anledningen var att Christina Höj Larsen tyckte att omröstningen tog så lång tid så hon bestämde sig för att kila ut en sväng.
- Jag tabbade mig. Det var bara en klantgrej, det var ingen annan sak en så.
Kamrater larmade och sa till henne att hon måste in i salen igen. Men trots att hon skyndade sig allt vad hon kunde var det försent.
- Då var min tid förbi, tyvärr. Min första miss, första dagen på jobbet, säger hon.
- Jag hade så klart röstat på Kent Härstedt och jag hade lappen i mitt kuvert.
Vad gjorde du under tiden? Tog du en kopp kaffe?
 - Ja precis. Jag gick bara ut och trodde att jag skulle hinna på toaletten, men det gjorde jag inte.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag