Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Det här är ”Stora mammapriset”

Stora mammapriset delas ut på mors dag. Foto: OLLE SPORRONG
Programledaren Kristin Kaspersen sitter också med i juryn. Foto: OLLE SPORRONG

På mors dag delas "Stora mammapriset" ut på Mammagalan som sänds direkt i Kanal 5.

– Det här är en kväll när vi får tillfälle att lyfta fram och hylla mammor och samtidigt bidra till Läkarmissionens viktiga arbete för all världens mödrar, säger Henriette Zeuchner, vd för Discovery Networks Sweden.

Stora mammapriset instiftades av Expressen för att fira och synliggöra de mammor som bär upp världen.

Priset delas ut i tre olika kategorier och presenteras på Mammagalan den 27 maj – på mors dag.

– Det här är kvällstidningens själva skäl och själ: vi framhåller något gott och viktigt och vi gör det i ett positivt sammanhang med glimten i getingögat. Mammagalan blir en fest för alla fantastiska mödrar, säger Expressens chefredaktör Thomas Mattsson.

”Mammorna som bär världen”

Sofia Wistam och Pernilla Wahlgren är programledare för kvällen – som sänds direkt i Kanal 5. Tillsammans med Läkarmissionen, som arbetar med sjukvård, bistånd och katastrofhjälp, sänds galan från Berns i Stockholm.

– Vi kan konstatera att när vi analyserar våra utvecklingsarbeten är det mammorna som bär världen. De är grunden som skapar de starka, hållbara samhällena, det är runt mammorna som tillväxten och utvecklingen ske, säger Johan Lilja, direktor på Läkarmissionen.

Läsarna nominerade mammor

Expressens läsare hade möjlighet att i en omröstning nominera en mamma till Stora mammapriset, och omröstningen är avslutad. På galan presenteras vinnarna – tre starka mammor.

I juryn sitter journalisten och före detta chefredaktören Amelia Adamo, komikern och Expressens krönikör Özz Nûjen, programledaren Kristin Kaspersen, Expressens journalist och nyhetskrönikör Lars Lindström och artisten Pernilla Wahlgren.

– Det finns så många föreställningar om hur en mamma ska vara, vilket gör det väldigt svårt för mammor att navigera i alla de här kraven. Det är inte alls samma krav på pappor. Jag har i hela mitt liv sysslat med kvinnotidningar, kvinnor och mammor och den här problematiken, säger Amelia Adamo.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!