Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Minst fyra döda i skottlossning i New York

Ytterligare flera skadade i Brooklyn.
Minst fyra personer har dödats och ytterligare tre skadats i en skottlossning i Brooklyn, New York under lördagen.Foto: CNN
Ingen har gripits och det finns ingen information om någon misstänkt för dådet.Foto: CNN

Minst fyra personer har dött i en skjutning i New York i USA enligt amerikanska medier.

Ytterligare minst tre personer uppges ha skadats.

Enligt polisen ska skottlossningen ha skett inne på en olaglig spellokal.

Händelsen inträffade tidigt på lördagsmorgonen, vid 06.55 lokal tid, på Utica Avenue i stadsdelen Brooklyn i New York.

Polisens talesperson Brian Magoolaghan säger till CNN att skjutningen inträffade på ”någon form av privat social klubb”.

Vid en presskonferens på morgonen säger polisen att skottlossningen inträffade vid en olaglig spellokal. På plats påträffades bland annat två skjutvapen, speltärningar och spelkort.

När räddningspersonal anlände till lokalen var fyra personer redan döda. Ytterligare minste tre ska ha skadats, rapportera flera amerikanska medier med hänvisning till polisen. De har förts till sjukhus med skador som uppges vara allvarliga men inte livshotande.

Polisen utreder koppling till festival

Enligt polisen blev två av de skadade personerna, en man och en kvinna, skjutna i benet medan en tredje, en man, blev skjuten i armen. 

Alla som dödades ska vara män i åldrar mellan 32 och 49 år.

Ingen har gripits och det finns ingen information om någon misstänkt. Även motivet till dådet är okänt i nuläget.

Enligt källor till NBC News utreder polisen om dådet har någon koppling till en hiphop-festival som pågår under lördagen. Det spåret tog polisen dock inte upp under sin presskonferens under morgonen.

New York Times skriver att området där skjutningen inträffat varit utsatt för upptrappad gängbrottslighet under det senaste året. Förra året ska 14 skottlossningar ha skett i området och i år ligger motsvarande siffra på 26 stycken.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.