Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Minst 53 dödade av syriska regimen

Minst 53 människor, varav 15 barn, har dödats av den syriska regimens flygräder mot den hårt ansatta staden Aleppo de senaste två dagarna.

Uppgifterna kommer från det Londonbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) och från vittnesmål inifrån den nordligt belägna staden.

– Läget är förödande i Aleppo. De flesta områden (i staden) är totalförstörda, berättar hjälp- och räddningsarbetaren Khalid Khatib för Reuters via internet.

De syriska regeringsstyrkorna använder sig av så kallade tunnbomber, det vill säga improviserade bomber som är byggda av exempelvis oljefat eller gasflaskor som fylls med sprängämnen och skrot.

Dessa bomber släpps från helikoptrar, och enligt Khalid Khatib ska minst två av bombräderna ha varit riktade mot marknader inne i staden.

Enligt SOHR kom den syriska regimens attacker efter att rebeller i tisdags beskjutit tre områden i Aleppo som stod under regeringens kontroll. Vid tillfället ska minst 38 människor, inklusive 18 barn, ha mist livet.

Det syriska inbördeskriget har pågått i mer än fyra år. Enligt FN bedöms uppskattningsvis en kvarts miljon människor ha dött på grund av kriget. Mer än elva miljoner människor har drivits från sina hem.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.