Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Minst 36 döda när hotell kollapsade i Kambodja

Expressen TV sänder direkt.
Räddningsarbetare bär ut en överlevande som hittats i rasmassorna i Kep, Kambodja.Foto: MAK REMISSA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Huset var ett hotell som fortfarande var under konstruktion, och byggarbetarna och deras familjer bodde i den ännu inte färdigställda byggnaden.Foto: MAK REMISSA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Minst 36 personer har dött och 23 personer skadats efter att ett sjuvåningshus kollapsade i södra Kambodja.

Huset var ett hotell som fortfarande var under konstruktion, och byggarbetarna och deras familjer bodde i den ännu inte färdigställda byggnaden.

Bland de döda finns sju barn och en gravid kvinna, enligt Al Jazeera.  

Byggnaden skulle bli ett såkallat guesthouse, ett mindre hotell, på sju våningar, i kuststaden Kep, 16 mil sydväst om huvudstaden Phnom Penh. 

Av ännu okänd anledning bodde byggarbetarna och deras familjer i det ännu inte färdigbyggda hotellet, som fortfarande mestadels bestod av en betongstomme.

Hotellet kollapsade i fredags och dussintals personer begravdes i rasmassorna. 

En omfattande insats med soldater och räddningsarbetare har gjorts för att undsätta människor under rasmassorna, men insatsen har nu avslutats, meddelar myndigheterna

Av de 59 personer som befann sig i byggnaden när den kollapsade har mer än hälften påträffats avlidna.

Minst 36 döda i Kambodja – flera barn

På söndagen höjdes dödssiffran till 36, varav flera kvinnor och barn.

– Sex eller sju barn som bodde i byggnaden dog, säger Sou Chhlonh, vicepresident för Kambodjas fackförening för byggnadsarbetare, till Al Jazeera.

– En gravid kvinna dog och en bebis mellan tre och sju månader dog med sin mamma.

Hen skyller den höga dödssiffran på en kombination av faktorer: korruption, dåligt upprätthållande av lagar och att arbetarnas familjer bodde på byggplatsen. 

I juni i år skedde en liknande olycka, när en byggnad under konstruktion kollapsade i turistorten Sihanoukville, cirka 12 mil väster om Kep. Då miste 28 personer livet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.