Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Guldgruva i Afghanistan har kollapsat – minst 30 döda

Minst 30 personer är döda efter att en guldgruva har kollapsat i norra Afghanistan, rapporterar BBC.

Räddningstjänst ska ha skickats till platsen, men redan nu har bybor börjat föra bort kroppar från gruvan.

Den kollapsade gruvan är belägen i den nordliga regionen Kohistan i Afghanistan. 

Olyckan ska ha skett då lokalbefolkningen var i färd med att  bygga ett 60 meter djupt provisorisk gruvschakt. I samband med att man använde en grävmaskin ska gruvan ha kollapsat.

Minst 30 personer befaras vara döda enligt lokala myndigheter. Ytterligare sju personer uppges vara skadade, skriver BBC.

"Har redan börjat föra bort kropparna"

Enligt Nik Mohammad Nazari, talesperson för de lokala myndigheterna, hade lokalbefolkningen arbetat med gruvan i flera decennier. Det utan några kontroller från regeringen.

– Vi har skickat räddningsteam till området, men lokalbefolkningen har redan börjat föra bort kropparna från platsen, säger Nik Mohammad Nazari till BBC.

Afghanistan är rikt på naturresurser som guld, men eftersom många gruvor är i dåligt skick är utvinningen i många fall farlig.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.