Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Minst 20 döda i New York – trafikolycka i korsning

20 personer dödades i olyckan.
Av dödsoffren färdades 18 i limousinen.
Olyckan inträffade under lördagen.Foto: Fox News

20 personer har dött i en trafikolycka utanför Albany i delstaten New York, USA.

Alla 18 personer i en limousin dog tillsammans med två fotgängare som blev påkörda.

Enligt uppgifter ska de som färdades i limousinen ha varit gäster på väg till ett födelsedagsfirande.

Två nygifta par finns bland dödsoffren.

Olyckan inträffade redan under lördagen i Schoharie county i delstaten New York i USA. Inte förrän på söndagen gick polisen ut med detaljerna kring olyckan, skriver Times Union. Vittnen uppger för tidningen att ”flera kroppar” sågs ligga på marken.

20 personer dog i olyckan. 18 av dem färdades i limousinen och två av dem var fotgängare som blev påkörda.

– Utredningen visar att en limousin inte stannade i korsningen. Limousinen körde igenom korsningen, in på en parkering och kraschade in i en bil, där ingen satt. Två fotgängare träffades och dödades, säger Chris Fiori vid polisen vid en presskonferens.

– Alla i limousinen dog.

Enligt tidiga uppgifter ska de som färdades i limousinen ha varit bröllopsgäster. Senare kom uppgifter om att de var på väg till eller från ett födelsedagsfirande.

Nygifta par bland dödsoffren

Två nygifta par finns bland kraschens dödsoffer, rapporterar flera medier. Axel och Amy Steenberg hade gift sig i juni och hade hyrt limousinen för att ta sig till ett födelsedagsfirande. 

– De hyrde limousinen tillsammans med några familjer, och jag vet inte exakt vad de höll på med. Det är så mycket förvirring, så många människor har dött, säger Axel Steenbergs styvpappa Lester Andrews till New York Times. 

Även Axel Steenbergs bror Rich Steenberg, 34, omkom i kraschen, enligt tidningen. Rich Steenbergs fru mådde inte bra på lördagen och åkte därför inte med i limousinen – vilket räddade hennes liv. Paret har två barn tillsammans. 

Axel Steenberg och hans fru Amy dog båda i kraschen.Foto: Facebook

Paret Shane och Erin McGowan fanns också med i limousinen och även de hade nyligen gift sig. 

”Mitt hjärta har stannat. En obeskrivlig tragedi som jag inte kan förstå och aldrig kommer att acceptera”, har Erins pappa Anthony Vertucci kommenterat händelsen enligt Mirror. 

Erin och Shane McGowan gifte sig i juni. Paret omkom i kraschen.Foto: Facebook
Nygifta Erin McGowan och Shane McGowan omkom i kraschen i New York.Foto: Facebook.

Bland de omkomna i kraschen finns också Adam och Abby Jackson. Paret hade två barn, skriver Mirror.

Oklart hur kraschen har gått till

Polisen vet inte om limousinen körde i för hög hastighet eller om det var några problem med bromsarna, säger Chris Fiori vidare.

Polisen vet inte heller hur många av de som färdades i limousinen som hade – eller inte hade – säkerhetsbälte på sig.

– Vi kan säga att det är en tvåbilskrock, med flera dödsfall. Utredningen är väldigt initial, sa Richard O'Brien vid delstatspolisen i New York enligt Fox News inledningsvis.

https://twitter.com/FoxNews/status/1048957362382495744

”Jag hörde skrik”

Vidare rapporterar Mirror att limousinen ska ha kommit körande i hög hastighet nedför en backe, för att sen krascha in i fotgängare.

– Jag hörde skrik. Det såg allvarligt ut, personer sprang fram och tillbaka, säger vittnet Bridey Finnagen till ABC News 10.

Hon fortsätter:

– Jag såg den här stora bilen, ett fordon med väldigt ovanligt utseende här i Schoharie, i buskarna. Den var riktigt demolerad, hade kraschat in i ett träd.

– De första på plats slog sönder fönster för att försöka få ut de drabbade, säger hon vidare.

Olyckan är den dödligaste trafikolyckan i USA sedan 2009, rapporterar Reuters. 

https://www.instagram.com/p/BonD8b7DclX/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1qkqv16ic3er4

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.