Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

11 döda i ”massaker” mot bar i Brasilien

Minst elva personer sköts till döds i Belém i norra Brasilien. Foto: MAURO ANGELO / AFP AGENCIA PANAMAZONICA

Minst elva personer har dött efter skottlossning inne på en bar i Belém i Brasilien, skriver AP. 

Officiella myndigheter beskriver händelsen som en ”massaker” – och uppger att sju gärningsmän öppnat eld.

Myndigheterna var knapphändiga med information om skjutningen i norra Brasilien, men uppger att sju gärningspersoner ska ha öppnat eld mot baren. 

Enligt AP har myndigheterna bekräftat att fem män och sex kvinnor dödats i skjutningen. Ytterligare en man är skadad. Flera av offren saknade ID-handlingar, vilket gjorde att identifieringen drog ut på tiden, skriver O Liberal.

Skjutningen inträffade klockan 16, lokal tid, och gärningsmännen ska ha flytt från platsen i en bil och på motorcyklar.

En stor polisinsats sattes in i området, med bland annat militärpolis. Motivet till skjutningen är dock inte fastställt.

Jair Bolsonaro vill ändra vapenlagarna

Guvernören i delstaten Pará, Helder Barbalho, har i ett uttalande fördömt attacken och säger till alla brottslingar att staten inte kommer ”gå till reträtt”, enligt O Liberal. 

Chefen för militärpolisen säger till O Liberal att baren är en fasad för konsumtion av droger. 

2017 slogs ett nytt mordrekord då över 64 000 människor dödades i Brasilien - nästan tre fjärdedelar av dem miste livet på grund av skjutvapen.

Presidenten Jair Bolsonaro, som i fjol valdes till president, körde en kampanj mot just brottslighet. Han utlovade fria händer åt polisen och armén samt aggressiva åtgärder mot den växande brottsligheten, skriver AP.  

Han vill också luckra upp de strikta vapenlagarna för att ”hederliga medborgare skall kunna försvara sig mot kriminella som har skaffat sig vapen med illegala metoder.”