Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ministerns attack
mot Sven Wollter

Sven Wollter
Foto: Alexander Donka

Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth (M) går på Facebook till angrepp  mot skådespelaren Sven Wollter som satt upp en cabaret till förmån för  hemlösa i Norrköping.

Det var när moderaten Sven-Åke Molund hyllade Wollters initiativ på Facebook som Adelsohn gjorde tummen ner och skrev: "Sven Åke, du har varit med så länge att du säkert vet att kommunisterna (ja, Wollter kallar sig stolt för kommunist) aldrig haft någon medkänsla med samhällets olycksbarn eller oppositionella i länder där de tagit makten. Att ifrågasätta Wollter innebär inte att vara en okänslig medmänniska. Tvärtom!".

Att Sven Wollter har politiska åsikter långt ut på vänsterkanten är dock inget som Molund bryr sig om i det här fallet. Han tar Wollter i försvar mot ministern.

– Jag tycker man ska värdesätta en människa för vad den gör och inte för vad den tycker, säger han till Norrköpings Tidningar på nätet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.