Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ministern till attack mot SD:s kvinnosyn

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Maria Arnholm (FP) är starkt kritisk till SD:s kvinnosyn.
Foto: Jens L'Estrade

Det blev en hätsk debatt i kvällens Agenda.

Jämställdhetsminister Maria Arnholm (FP) riktade skarp kritik mot Jimmie Åkesson och Sverigedemokraternas kvinnosyn.

– Det är män som hatar kvinnor som driver det partiet, sade Arnholm.

I kvällens Agenda gick jämställdhetsminister Maria Arnholm (FB) till hård attack mot SD:s kvinnosyn. Åkesson tog hårt på angreppet.

– Det är kanske ett av de mest groteska utfallen som jag någonsin har varit med om, när man säger att det är män som hatar kvinnor som driver SD. Så är det naturligtvis inte, sade Åkesson.

Arnholm anklagade SD för att bedriva en gammaldags politik.

– Ni har en kvinnosyn som är förvånansvärt gammaldags och en politik som vill inskränka rätten till fri abort, avrusta arbetet mot våld i nära relationer och som vill avveckla anslagen till jämställdhetsarebet i skolan, sade hon.

"Män och kvinnor är olika"

Åkesson var snabb att svara tillbaka och försvarade sig med att en tredjedel av de som röstar på SD är kvinnor.

– Vi har olika syn på jämställdhet, vi menar att män och kvinnor ska ha samma värde och lika rättigheter. Men vi är inte precis likadana. Vi accepterar att män och kvinnor gör lite olika val.

Sedan kom nästa känga till Åkesson.

– Flera av er som har byggt upp Sverigedemokraterna kallar kvinnor för horor och afrikaner för apjävlar. Ni trakasserar kvinnor och invandrare, sade Maria Arnholm.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.