Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Minibuss bombad i Kabul – minst fyra döda

En minibuss har bombats i Dehbori i västra Kabul på lördagen.

Minst fyra personer har dödats och åtta personer skadats, skriver den afghanske journalisten Bilal Sarwary på Twitter.

Tre av de döda är hazarkvinnor, uppger Expressens Magda Gad från Kabul.

Det har rapporterats om flera sprängdåd mot etniska och religiösa minoriteter i Afghanistan de senaste dagarna. På lördagen har ännu en attack inträffat i Kabul.

Enligt den afghanske journalisten Bilal Sarwary har en buss exploderat i Dehbori i stadens västra delar, skriver han på Twitter.

Attacken riktades mot minoritetsgruppen hazarer. Tre av de minst fyra döda är hazarkvinnor, enligt Expressens Magda Gad.

Ytterligare minst åtta personer är skadade.

https://twitter.com/gad_media/status/1520404104681603081

Flera dödliga dåd

Senast på fredagen dödades minst 50 personer vid en explosion vid en khanqah – ett heligt rum där sufier samlas efter fredagsbönen för dhikr och meditation. 

Personer som var på plats vittnade om att en självmordbombare tagit sig in i den religiösa lokalen, rapporterade The Guardian.

Dagen innan dödades minst minst nio personer när två bomber exploderade på två olika minibussar i Mazar-i-Sharif i norra Afghanistan.

Vad som orsakade lördagens explosion är ännu okänt. 

Terrorgruppen IS har genomfört ett antal attentat mot shiamuslimer i Afghanistan de senaste veckorna. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.