Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fridolins hyllning till kärleken: ”Min hjälte”

Gustav Fridolin har varit gift med sin Jennie i elva år utan att ha en aning om vad hon röstar på.
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN

I elva år har Gustav Fridolin varit gift. 

Under hela sitt äktenskap har han varit omedveten om vad hustrun Jennie Fridolin röstar på. 

– Hon bollar heltidsjobb och bortavarande man utan att barnen någonsin inte får det de behöver. Och jag är så sjukt imponerad och tacksam, skriver MP-ledaren i en kärleksförklaring till hustrun på Instagram. 

Miljöpartiet har haft en tuff mandatperiod med förtroendekris och väljarflykt. Enligt en SVT/Novus-mätning i augusti låg regeringspartiet på 6,2 procent. 

Men en väljare har partiet i alla fall den 9 september, kanke rentav ett nyförvärv; Gustav Fridolins hustru Jennie Fridolin. 

I ett Intagraminlägg berättar språkröret att han under sitt elvaåriga äktenskap inte vetat vad hustrun röstar på.

"Det känns stort"

- Det låter kanske konstigt och vi pratar mycket om värderingar och världen och så här hemma, men sällan partipolitik. Ingen av oss är uppväxta i så kallade politiska hem, så det har väl varit mest naturligt så", skriver Fridolin och fortsätter: 

- Men nu efter hettan och torkan och sommaren och samtalen med vår klimatoroliga sjuårig sa hon plötsligt att det blir Miljöpartiet. Efter 11 års äktenskap. Det känns stort. 

Gustav Fridolin träffade sin fru Jennie, som arbetar som ingenjör med inriktning social hållbarhet, på en karneval i Gislaved 2004 där de båda skulle sitta i en jury. 

– Hon satt i en tuff skinnjacka och var sur för att jag var sen, men det var jag faktiskt inte – jag kom exakt när jag skulle komma, har MP-språkröret tidigare berättat. 

https://www.instagram.com/p/BnHmEAOns-7/?taken-by=gustav_fridolin

Har två döttrar tillsammans 

Paret gifte sig tre år senare och i dag har de två barn tillsammans, döttrarna Charlie och Billie. 

Resten av Instagraminlägget är en hyllning till hustrun som är ett stort stöd under den brinnande valrörelsen. "Min "Hjälte. Min kärlek", skriver det 34-åriga spårkröret som reser land och rike runt för att säkra en plats för Miljöpartiet i riksdagen till att börja med. 

"Jag får göra lämningen några morgnar, prata med barnen vid tandborstningen om allt det som hänt på skola och förskola, och en och annan lässtund på kvällarna hinner vi med. Men i övrigt är man inte en så bra pappa just nu. Det gör ont, även när man tänker på att det man gör det gör man för att de där krabaterna ska få en trygg värld och en planet att kunna leva av och i. Men så finns ju den här hjälten då. Och jag vet att de har det bra, att hon bollar heltidsjobb och bortavarande man utan att barnen någonsin inte får det de behöver. Och jag är så sjukt imponerad och tacksam. En dag kommer rollerna vara ombytta, och jag längtar efter mer tid med barnen men nu kör vi tio dagar till". 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.