Mimmi, 27, slog tillbaka efter ofredandet: ”Ilska”

Här konfronterar träningsprofilen mannen som tafsat på henne.
”Det blev droppen”, säger Mimmi Kapell.
Foto: instagram.com/mimmikapells
Mimmi Kapell befann sig på Ibiza när två män tafsade på henne.
Foto: instagram.com/mimmikapells

Mimmi Kapell blev ofredad och tafsad på av två män under resan till Ibiza.

En av männen slog henne på rumpan – så pass att hon fick ett märke av en handflata på rumpan.

Då gav hon tillbaka.

– Det var nog inte det han förväntade sig, säger Mimmi Kapell.

Träningsprofilen och personliga tränaren Mimmi Kapell, 27, befann sig med några vänner på Ibiza när hon blev ofredad två gånger, av två olika män, under en och samma dag vid en strandklubb.

I ett av fallen såg Mimmi Kapell vem mannen var och valde säga ifrån – och slå tillbaka, varpå mannens vänner fick gå emellan.

Mimmi Kapell säger att man känner sig kränkt och nedvärderad varje gång det händer – och det händer många kvinnor.

Och till slut får man nog, menar hon, och det är svårt att stå emot.

– Då var det väl någon ilska i mig som ville g tillbaka så då gick jag bara rakt fram till honom och slog tillbaka, säger Mimmi Kapell.

– Det har hänt mig tidigare, det är det som är grejen också, det var liksom lite droppen. Det har även hänt när min kille har varit med på plats. Det kändes skönt att få ge tillbaka. När det händer mig tror jag att jag är en person som automatiskt går i något försvar, jag vill liksom slå tillbaka.

Hur reagerar de män som du konfronterar? 

– Han blev ju lite ställd, det var nog inte det han förväntade sig, och sen var det inte mer med det. Hans kompisar tog honom och gick därifrån. Det kanske är det de behöver för att förhoppningsvis inte göra det igen, säger Mimmi Kapell.

Däremot tänker hon sig för när hon väljer att konfrontera tafsande och ofredande män.

– Jag tror inte att jag hade gått fram så om jag varit själv eller om det hade varit på en mer gömd plats. Det här var ju precis utan entrén och det var en massa vakter och bilar överallt. Jag kände att skulle ha bli våldsam här så kommer han inte komma så långt med det, säger Mimmi Kapell.

https://www.instagram.com/p/Cfzd3zfNVdh/?hidecaption=true

Skyller på att kvinnor är lättklädda

Mimmi Kapell säger vidare att det, som sagt, är långtifrån första gången hon blir ofredad och tafsad på offentligt.

Och att hon är långtifrån ensam.

Hennes vänner har vittnat om samma sak.

– Ja Gud ja. Verkligen. Det behöver inte vara att de just har blivit slagna på rumpan, utan det kan ju vara tafsar på andra sätt som man kanske inte har bett om, säger Mimmi Kapell och fortsätter:

– Det är just när det är alkohol inblandat som de som väljer att göra så tänker att alla som är här är på fest, man har jättekul och då är allt okej. Jag vet inte, det är så jag kan tänka mig det. För enda gången det har hänt mig är när alkohol är inblandat.

Hon säger vidare att män tycks ta sig friheter så fort en kvinna är lättklädd.

– Man själv kanske inte har den bredaste bikinitrosan och då känns det väl ”inbjudande” på något sätt, vilket det inte borde vara. Jag ska ju kunna klä mig hur jag vill och det gör jag ju för min skull. 

https://www.instagram.com/p/CfvmL83NMx7/?hidecaption=true

”Bra att sätta dem på plats”

På Instagram är det många som har hyllat Mimmi Kapell för att hon inte bara sa ifrån, utan även slog tillbaka.

– Men jag fick någon kommentar att ”men om du går runt så där på gatan får du faktiskt skylla dig själv” och då blir det ännu värre för mig. Någonstans innerst inne blir det så att man vill tänka sig lite för vad man har på sig, att om det här ska behöva hända bara för att jag har en stor rumpa eller vad det nu är. Så det blir att man tänker sig lite för, att ”jag kanske inte ska ha på mig det här”, men samtidigt är jag någon som inte skulle backa, för jag gör ju det för att jag vill det.

Och i det långa loppet kanske männen lär sig en läxa, menar hon.

– Det kanske är bra att några sätter dem på plats så att det blir färre som gör så. Men folk verkade ju verkligen uppskatta det i alla fall, så det var skönt att de var på min sida.


Här konfronterar träningsprofilen mannen som tafsat på henne


Träningsprofilen Mimmi Kapell blev ofredad av en man på Ibiza och gav tillbaka.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.