Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Miljöpartiet vägrar uttala sig om läckan hos Transportstyrelsen

Varken vice statsminister Isabella Lövin eller Gustav Fridolin har hittills uttalat sig om läckan hos Transportstyrelsen.
Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Mikaela Kotschack, pressekreterare för både Lövin och Fridolin, hänsvisar till Anna Johansson som är ansvarig minister.
Foto: ALEX LJUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN

Allianspartierna, SD och nu även V är beredda att väcka misstroende mot ansvariga ministrar efter Transportsrytelsens it-skandal.

Men från MP – som sitter i regering med de ytterst ansvariga – har det hittills varit tyst.

"För frågor om Transportstyrelsen hänvisar jag till Anna Johansson som är ansvarigt statsråd", skriver Mikaela Kotschack, pressekreterare för både Isabella Lövin och Gustav Fridolin, i ett sms.

Inrikesminister Anders Ygeman, S, har tidigare sagt att han haft kännedom om Transportstyrelsens it-läcka sedan januari 2016. På måndagen bekräftades också att försvarsminister Peter Hultqvist, S, blev informerad i mars förra året.

Trots det ska ingen ha informerat ansvarig minister Anna Johansson, S.


LÄS MER: 7 frågor och svar om it-skandalen på Transportstyrelsen


Infrastrukturminister Anna Johansson, S, säger sig ha fått information om haveriet vid Transportstyrelsen först i år. Trots att både inrikesminister Anders Ygeman, S, och försvarsministern vetat sen tidigt 2016.
Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Öppnar för misstroendeförklaring

På grund av den pågående skandalen i Transportstyrelsen öppnar nu alla allianspartier, Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet för en misstroendeförklaring.

– Vi utesluter inte väcka misstroende eller stödja en misstroendeförklaring. Jag tycker inte att regeringen har förklarat det här på ett bra sätt, sa Jonas Sjöstedt till Expressen på söndagen. 

Det är fortfarande knäpptyst från Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin och vice statsminister Isabella Lövin.
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

Tyst från Miljöpartiet

Det har däremot varit knäpptyst från Miljöpartiets språkrör – Gustav Fridolin och vice statsminister Isabella Lövin – som sitter i regering med de ytterst ansvariga ministrarna kopplade till it-skandalen.

Mikaela Kotschack, pressekreterare för både Lövin och Fridolin, skriver i sms till Expressen på frågan om deras syn på misstroendeförklaring:

"Tackar nej till kommentar i dag. För frågor om Transportstyrelsen hänvisar jag till Anna Johansson som är ansvarigt statsråd."

"Jag tackar nej för bådas räkning och hänvisar till ansvarigt statsråd."


LÄS MER: Det här innebär en misstroendeförklaring

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.