Miljöpartiet misstänkt för knarkbrott

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Miljöpartiet i Halmstad är misstänkt för narkotikabrott.

Polisen beslagtog en hampaplanta i deras växthusliknande valstuga.

- Halten av THC i plantan avgör om det ska klassas som narkotika, säger Hallandspolisens Christer Harplinger till Expressen.se.

Hampaplantan var en gåva till miljöpartiet från lantbrukaren Ulf Hammarsten, som odlar industrihampa. - Det var en bonde som kom med plantan i en hink på förmiddagen. Han berättade om hur den kan användas för att tillverka till exempel pellets för uppvärming och snören. Jag tyckte inte det lät så farligt, säger Marie Ekholm, kassör i styrelsen för miljöpartiet i Halmstad. Plantan väckte stor uppmärksamhet under dagen i centrala Halmstad. - En av våra knarkpoliser (Lasse Larsson) var ute på stan på jobb och gick på Stora torg, säger Christer Harplinger vid Hallandspolisen. - När han kände igen plantan som cannabis sativa ringde han en patrull som kom och hämtade den.

"Vi är emot droger

 Plantan beslagtogs, klipptes ner till roten och ska nu torkas i ett par dagar. Sen skickas delar av den till Statens kriminalteknologiska laboratorium. - Det är halten av TCH (tetrahydrocannabinol) som avgör om det ska klassas som narkotika. Miljöpartiet i Halmstad beklagar händelsen. - Meningen var att få uppmärksamheten riktad till industrihampan. Den här plantan är ingen droghampa, säger Ola Nilsson, gruppledare i Miljöpartiet och ansvarig för valstugan i Halmstad. - Vi är emot droger. En förundersökning är inledd men det finns ingen misstänkt person. Miljöpartiets ledning i Stockholm har informerats om händelsen i Halmstad.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.