Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Miljonsvindlaren lurade flera kändiskvinnor – gripen igen

Senaste nyheterna med Expressen TV
Peter Foster 2002.
Foto: RICHARD LEWIS / AP
Dåvarande brittiske premiärministern Tony Blair med frun Cherie Blair.
Foto: PAUL WHITE / AP
Sarah Ferguson var tidigare gift med prins Andrew.
Foto: CHARLOTTE GRAHAM/SHUTTERSTOCK / CHARLOTTE GRAHAM/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Sångaren och före detta utvikningsmodellen Samantha Fox.
Foto: JYTTE NIELSEN / PRESSENS BILD , AP

Svindlaren Peter Foster, 59, blev omskriven när han blåste flera kändiskvinnor under 1980-talet och 2000-talet.

Nu har Foster gripits av polis igen, efter ett halvår på rymmen, misstänkt för att ha lurat en man på flera miljoner, rapporterar BBC.

Peter Foster från Australien misstänks ha lurat en man i Hong Kong på motsvarande elva miljoner kronor i kryptovaluta under 2019 och 2020. Foster flydde men greps senare i Australien. Han släpptes mot borgen men dök sedan inte upp i rättssalen i Sydney när det var dags den 20 maj i år. Foster greps i tisdags efter att ha jagats av polisen i ett halvår. Han kommer att ställas inför rätta för bedrägeri. Fosters advokat Chris Hannay kallar anklagelserna ”skandalösa”.

Peter Foster från Australien blev uppmärksammad under 1980-talet när han fick Sarah Ferguson, som tidigare var gift med prins Andrew, och sångerskan/tidigare utvikningsmodellen Samantha Fox att hjälpa honom marknadsföra ett te som skulle leda till att man minskade i vikt. Foster hävdade att teet härstammade från en ”urgammal kinesisk bantningshemlighet”, men det visade sig vara en ren bluff – allt han sålde var helt vanligt svart te. Foster sålde också detaljer om sitt sexliv med Fox till en brittisk tidning.

– Jag är gammal nog nu att inte låta mig luras att människor som Peter Foster. Då var jag 22 år och lättpåverkad. Han var smart, manipulativ och dominant, sade Samantha Fox till Guardian 2007.

”Jag går från en katastrof till en annan”

Dåvarande brittiske premiärministern Tony Blair blev indragen i vad som i brittiska medier kallades ”Cheriegate” när Foster hjälpte till med att köpa egendom till rabatterat pris för hans fru Cherie Blairs räkning i början på 2000-talet.

– Tanken slog mig aldrig att han skulle kunna försätta mig i den här röran jag befinner mig i nu, sade Blair om Foster 2002 enligt BBC.

Foster har tidigare kallat sig själv ”ett internationellt busfrö”.

– Jag går från en katastrof till en annan. Jag vet inte hur jag gör det, men så småningom kommer jag väl att behöva lära mig, sade Foster efter att ha släppts ur fängelset i Vanuatu 2007.

Han har även avtjänat fängelsestraff i Australien, Storbritannien och USA.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.