Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Miljonär torterad av kvinnlig läkare

Via en kontaktannons träffade den kvinnliga läkaren en stenrik direktör och flyttade in i hans 35-miljonersvilla i Djursholm.
Men det blev aldrig den kärlekshistoria mannen hoppades på.
I stället misstänks läkaren ha utnyttjat och misshandlat den handikappade direktören. Under tortyrliknande former ska han bland annat ha blivit slagen med en golvmopp och ett metallrör.
Den kvinnliga läkaren, som är i 30-årsåldern, har nu åtalats för flera fall av misshandel, skadegörelse och falsk tillvitelse. - Jag är glad för åtalet. Fy fan, hon är en riktig lycksökerska, säger direktören som är ett aktat namn i näringslivet. För några år sedan sålde mannen, som är i 60-årsåldern, sitt livsverk en framgångsrik storkoncern och fick en halv miljard kronor. Direktören drabbades 1998 av en hjärnblödning och har sedan dess svårt att prata och är delvis förlamad. Kontaktannons För att komma ur sin isolering satte han i januari år 2000 in en kontaktannons som den 23 år yngre läkaren svarade på. Hösten samma år flyttade hon in i hans lyxvilla i Djursholm, norr om Stockholm. Några månader senare förlovade sig paret. Men förhållandet blev allt annat än lyckligt. Flera personer som Expressen talat med berättar att direktören levt i ständig skräck för läkaren. - Hon har varit ute efter hans pengar redan från början. Genom sitt handikapp har han varit ett tacksamt offer, säger en person. Lyxbåt i Sandhamn Den första misshandeln ska ha ägt rum ombord på direktörens lyxbåt i Sandhamn. Efter en middag misstänks kvinnan inför vittnen ha överöst honom med sparkar och slag. Sedan fortsatte, enligt misstankarna, terrorn och polisen kallades gång på gång till villan i Djursholm. Till slut bestämde sig direktören för att göra slut på förhållandet. Läkaren som arbetar på en ortopedavdelning misstänks då ha misshandlat hans ben svårt med en krycka. - Om jag insisterade på att separera skulle hon bryta av båda benen på mig. Jag blev rädd eftersom hon är läkare och har kunskap om detta, säger direktören i förhör. Tvingades söka skydd När raseriutbrotten var som värst tvingades han söka skydd hos goda vänner. - Jag är verkligen rädd för henne. Jag kan ju inte försvara mig på grund av mitt handikapp, säger han. Terrorn gjorde att läkaren fick besöksförbud ett förbud att kontakta direktören som gäller än i dag. Slog med järnrör Trots detta misstänks hon under två dygn ha misshandlat honom i lyxvillan. I olika intervaller blev han då slagen med ett järnrör och en golvmopp. Läkaren hävdar att direktören hittat på allt för att smutskasta henne. - Hon förnekar brott och anser att anklagelserna är ett led i hans försök att bli av med henne, säger hennes advokat Thomas Olsson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.