Miljonär gripen av FBI – "erkände" flera mord

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Robert Durst erkände flera mord i samband med inspelningen av en dokumentär.
Foto: ORLEANS PARISH SHERIFF'S OFFICE / EPA / TT
Här väntar media utanför domstolen i New Orleans.
Foto: Dan Anderson / Epa / Tt

USA. En amerikansk mångmiljonär som tidigare varit misstänkt för mord, men frikänts, har erkänt när han av misstag talade i en mikrofon som inte var avstängd.

Den 71-årige Robert Durst har gripits av den federala polisen FBI efter avslöjandet. Durst, som kommer från en framstående fastighetsägarfamilj i New York, ska ha gjort erkännandet i samband med inspelningen av en dokumentär med tv-bolaget HBO. Enligt AFP ska han ha mumlat fram erkännandet: "Vad i helvete har jag gjort. Mördade dem alla, förstås" vid ett badrumsbesök. Durst visste inte att mikrofonen fortfarande var uppkopplad. Hans kommentar upptäcktes först när produktionsbolaget lyssnade igenom de inspelningar som gjordes för flera år sedan, skriver AFP.

Första frun försvann

Durst har varit misstänkt i flera mystiska dödsfall och försvinnanden. Dursts första fru försvann från deras hem i delstaten New York 1982 och har inte återfunnits. Durst har dessutom frikänts för mordet på en granne som sköts till döds 2001. Kroppen styckades och kastades i en havsbukt. Durst hävdade själv att han sköt i självförsvar.

Efter "erkännandet" greps han i lördags när han tog in på ett hotell i New Orleans under falskt namn. Han skulle sedan föras till häkte i Los Angeles där han misstänks för att ha dödat en väninna år 2000. Väninnan Susan Berman, som var dotter till en maffialedare i Las Vegas, sköts i bakhuvudet dagen innan hon skulle vittna om Dursts frus försvinnande.

Familjen lättnad

Dursts närmaste familj visade lättnad över gripandet.

"Vi hoppas att han får stå till svars för allt han gjort", sade hans bror i ett uttalande till AP enligt BBC.

Dursts advokat säger till tv-bolaget Fox News att Durst är oskyldig och att det händer att man "mumlar saker som man inte menar".

– Bob Durst mördade inte Susan Berman. Han är beredd att få slut på alla rykten och spekulationer, sade hans advokat Dick DeGuerin.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.