Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Miljödemonstranter blockerade bro i Uppsala

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.

I samband med en miljödemonstration i Uppsala på lördagen blockerades Nybron över Fyrisån för trafik.

Klockan 13.18 på lördagen fick polisen samtal från en man som förklarade att det skulle hållas en fredlig demonstration för klimatet som skulle blockera Nybron över Fyrisån i centrala Uppsala.

Inringaren upplyste polisen om att blåljustrafik och linjebussar skulle släppas fram.

Senare fick polisen samtal från allmänheten om att bron blockerades. Polispatruller skickades till platsen och kunde konstatera att runt 30 personer stod på bron och demonstrerade.

– De var fredliga mot polispersonalen. Polisen sade till dem att de måste flytta sig, annars skulle de bli rapporterade för brott. De hade ett lite samtal i gruppen om hur de skulle göra, sedan gick de frivilligt från vägen. Polisen behövde inte använda våld eller tvång, säger Pontus Hjelm, RLC-befäl i polisregion Mitt.

Den ansvarige för demonstationen är misstänkt för brott mot ordningslagen.

– Han ringer in till oss före demonstrationen, och han är där på platsen också, så han ses som arrangör.Greta  och aktivister från hela världen höll klimatdemonstration i Stockholm i fredags

Tusentals samlades i Stockholm: ”Vi låter er inte komma undan”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.