Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Miljardärens ”tidshål” förbryllar norsk polis

Tom Hagen har gripits misstänkt för mord eller medhjälp till mord på hustrun
Anne-Elisabeth Hagen försvann i oktober 2018.
Foto: HEIKO JUNGE / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Polisens teori är att Anne-Elisabeth Hagen blivit mördad.
Foto: HEIKO JUNGE / AP TT NYHETSBYRÅN
Tom Hagen är misstänkt mord alternativt medhjälp till mord.
Foto: THOMAS BRUN / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Tom Hagen.
Foto: TORBJøRN OLSEN / GD / NTB SCANPIX
Anne-Elisabeth Hagen.
Foto: POLICE HANDOUT / AP TT NYHETSBYRÅN

Polisens minutiösa kartläggning av Tom Hagens liv dagen när hustrun Anne-Elisabeth försvann anses vara helt central i utredningen.

Nu uppger den norska tidningen VG att en period på en knapp timme är ”särskilt intressant”.

Men den misstänkte mördaren säger sig ha ett alibi. 

Polisens teori är att miljardären Tom Hagen iscensatte en kidnappning för att dölja mordet på sin fru, Anne-Elisabeth Hagen. Han greps i tisdags misstänkt för mord eller medhjälp till mord på hustrun. På onsdagen hölls en häktningsförhandling mot Tom Hagen – det beslutades att han häktas i en månad.

I kartläggningen av Tom Hagens dag, fram till att han larmade om sin frus kidnappning på eftermiddagen, har polisen använt flera verktyg: Tidpunkter för telefonsamtal, videoövervakning och trafik- och positionsdata från mobiltelefoner.

Genom det har polisen upptäckt hål i hans tidslinje, uppger VG. 

Klockan 09 på morgonen – något senare än vanligt – sätter sig Tom Hagen i sin äldre Citroën Picasso för att köra till jobbet på Futurum. 

Dit anländer han 09.08, det bekräftas genom en inloggning på hans Ipad, där han läser sin mejl. 

Sista livstecknet

Samtidigt är det sista livstecknet från frun Anne-Elisabeth Hagen 09.14, då hon pratade med en familjemedlem i telefon. Och det är, enligt VG, från 9.14 till klockan tio som är ”särskilt intressant”. 

Polisens teori är att det var under den tidsperioden som Anne-Elisabeth blev utsatt för brott – möjligtvis mord – i sitt eget hem. Flera observationer, personer och bilar, gjordes vid tiden i närheten av miljardärparets hem.

Enligt uppgifter till VG har också flera personer försökt få tag Anne-Elisabeth efter klockan 09.14, men utan framgång. 

Larmade polisen

Polisen säger sig ha god koll på Tom Hagens första tid på jobbet – undantag vid en tidpunkt under förmiddagen. Han kan då ha varit i någon av företagets lokaler, men också ”någon annanstans”. Enligt VG är det en viktig, men svår, fråga för polisen att få svar på.

Men enligt den norska tidningen har Tom Hagen ett alibi. Han har berättat för polisen att han kom hem 13.30. Då var hans fru inte där och han upptäckte snart brevet med kravet på lösensumma, enligt egen utsago.

En dryg halvtimme senare slog Tom Hagen larm om Anne-Elisabeths försvinnande och mötte upp en polispatrull på en bensinstation i närheten av bostaden.

Expressens Lisah Silfwer går igenom vändningarna i fallet med försvunna Anne-Elisabeth Hagen.
Dagbladets reporter om det unika fallet.
Anne-Elisabeth Hagen har varit försvunnen sedan hösten 2018 – nu har hennes man gripits.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.