Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Miljardären i respirator – dagar efter livstidsdomen

Senaste nyheterna med Expressen TV
Robert Durst i domstolen tidigare i veckan.
Foto: MYUNG J. CHUN / LOS ANGELES TIMES / POLARIS POLARIS IMAGES
Robert Durst i domstolen tidigare i veckan.
Foto: MYUNG J. CHUN / AP TT NYHETSBYRÅN

Robert Durst, 78, dömdes häromdagen till livstids fängelse.

Nu vårdas miljardären i respirator efter att ha smittats av covid-19.

– Jag har aldrig sett honom se mer illa däran ut än i torsdags. Han hade problem både med att andas och prata, säger Dursts advokat Dick DeGuerin till NBC.

Robert Durst dömdes den 14 oktober till livstids fängelse för mord. Nu har han akut förts till sjukhus.

– Allt vi vet är att han har testat positivt för covid-19 och att han vårdas i respirator på sjukhus, säger Dursts advokat Dick DeGuerin till NBC.

DeGuerin, som tror att Durst har vaccinerats men inte vet hur många sprutor han har fått, säger att hans klients tillstånd var ”mycket dåligt” när domen mot honom meddelades under torsdagen.

– Jag var väldigt orolig för hans skull, säger Dick DeGuerin till Los Angeles Times.

Åklagaren om Durst: ”Narcissistisk psykopat”

Robert Durst sköt sin bästa vän Susan Berman i huvudet i december 2000. Motivet var enligt åklagaren att han ville förhindra att Berman skulle avslöja att hon gav Durst ett falskt alibi i samband med miljardärens fru Kathie McCormack Dursts försvinnande 1982. Kathie McCormack Dursts kropp har aldrig hittats.

Åklagaren kallade Robert Durst en ”narcissistisk psykopat” under rättegången som slutade med att juryn fann miljardären skyldig till att ha mördat Susan Berman.

Durst har meddelat att han kommer att överklaga livstidsdomen. Men i HBO-dokumentären ”The Jinx” 2015 förefaller Robert Durst erkänna att han är en mördare.

– Vad i helvete har jag gjort? Dödat dem alla så klart, säger Durst när han tror att mikrofonen är avstängd.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.