Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Miljardären döms till livstid för mord

Senaste nyheterna med Expressen TV
Robert Durst har fått sin dom.
Foto: MYUNG J CHUN/LOS ANGELES TIMES/SHUTTE / MYUNG J CHUN/LOS ANGELES TIMES/SHUTTERSTOCK SHUTTE
Robert Durst har fått sin dom.
Foto: ROBYN BECK / AP TT NYHETSBYRÅN

Juryn fann förra månaden miljardären Robert Durst, 78, skyldig till att ha mördat sin bästa vän för 21 år sedan.

Nu har han dömts till livstids fängelse, rapporterar BBC.

Robert Durst mördade sin bästa vän Susan Berman i december 2000. Han sköt henne i huvudet för att Berman inte skulle avslöja att hon gav Durst ett falskt alibi i samband med miljardärens fru Kathie McCormack Dursts försvinnande 1982. Kathie McCormack Dursts kropp har aldrig hittats.

Åklagaren kallade Robert Durst en ”narcissistisk psykopat” under rättegången förra månaden som slutade med att juryn fann miljardären skyldig till mord. Nu har Durst fått sin dom: Livstids fängelse.

Durst kommer att överklaga domslutet. Han sade bara ett ord i samband med att han fick höra domen under torsdagen. När domaren frågade om han ville avstå från rätten att närvara vid en eventuell framtida domstolsförhandling svarade Durst:

– Ja.

”Vad i helvete har jag gjort? Dödat dem alla så klart”

Fallet Robert Durst blev uppmärksammat på bred front i och med HBO-dokumentären ”The Jinx” 2015 där miljardären förefaller erkänna att han är en mördare.

– Vad i helvete har jag gjort? Dödat dem alla så klart, säger Durst när han tror att mikrofonen är avstängd.

Robert Durst hävdar att hans ord i dokumentären har feltolkats. Miljardären sade under rättegången att han inte mördade Susan Berman, men också att han skulle ljuga om han verkligen hade gjort det.


Här är torsdagens största nyheter i Expressen TV

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.