Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tidigare Trump-anställd: Jag var anonym skribent

Se Trumps nya kampanjvideo.
Miles Taylor var tidigare högt uppsatt i Trump-administrationen.Foto: ALEX BRANDON / AP TT NYHETSBYRÅN
New York Times publicerade den anonyma artikeln.Foto: Beatrice Lundborg/DN/TT / DN
Donald Trump.Foto: EVAN VUCCI / AP TT NYHETSBYRÅN
Donald Trump.Foto: MANUEL BALCE CENETA / AP TT NYHETSBYRÅN

Den anonyme Trump-medarbetare, som skrev en sensationell avslöjande artikel och bok om presidenten, träder nu fram.

Han är Miles Taylor, tidigare högt uppsatt i Trump-administrationen, skriver New York Times.

Donald Trump slår dock tillbaka – och säger att han inte ens vet vem Taylor är.

HÄR hittar du all rapportering om USA-valet.

För två år sedan publicerade en högre amerikansk regeringstjänsteman en mot Donald Trump skarpt kritisk artikel i New York Times – som gjorde presidenten rasande.

Han skrev att det fanns en hemlig motståndsrörelse i administrationen som motarbetade Trump – och undertecknade artikeln ”Anonymous” (anonym). Ett år senare utvecklade han texten till boken ”A Warning” (en varning). 

Träder fram efter två år

En uppretad Trump krävde att tidningen omedelbart skulle avslöja skribentens namn. Nu träder Miles Taylor, tidigare stabschef för Kirstjen Nielsen i Departementet för inrikes säkerhet fram som den anonyme artikelförfattaren.

”För mer än två år sedan publicerade jag en anonym opinionstext i New York Times om Donald Trumps farliga presidentskap medan jag tjänstgjorde under honom. Han svarade med en kort men avslöjande tweet: FÖRRÄDERI?”, skriver Miles Taylor i ett uttalande. 

”När jag lämnade administration skrev jag ”A Warning”, en karaktärsstudie av den nuvarande överbefälhavaren (Trump). Med en varning till väljarna att det inte var så illa som det såg ut inne i Trumpadministration – det var värre”, skrev han.

Stöder Biden

Taylor lämnade sin tjänst sommaren 2019. I somras kritiserade han Trump offentligt och förklarade att han stödde den demokratiske presidentkandidaten Joe Biden. 

Men först nu avslöjar han att är den anonyme skribenten som väckte så stort uppseende med sin artikel och sin bok.

I sin artikel skrev han bland annat att Trump inte begriper att ”många av de högre tjänstemännen i hans egen administration arbetar flitigt inifrån för att omintetgöra delar av hans dagordning och hans värsta tendenser. Jag borde veta. Jag är en av dem.”

Några timmar senare twittrade presidenten själv där han slog tillbaka mot det som Miles Taylor hävdar. Trump säger att han inte känner Taylor och inte har hört talas om honom.

Joe Biden om Trumps kampanjmöte i Omaha.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.