Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mikaela, 44, gjorde klänning av blommor

Mikaela Söderström, 44, odlade luktärter – och gjorde en klänning av blommorna.
Blomsterklänningen fick stor uppmärksamhet på sociala medier.
Foto: Privat

Mikaela Söderström gillar att experimentera med saker som vanligtvis inte förknippas med trädgården.

Nu har hon gjort en klänning, av luktärter – en skapelse som har fått stor uppmärksamhet på sociala medier. 

”Fick en så fantastisk respons”, skriver Mikaela i ett mejl. 

Mikaela Söderström, 44, gillar att vara ute i trädgården – och i våras fick hon en idé, att göra en blomsterklänning av luktärter. Hon köpte en stomme på en loppis som hon tryckte ner i jorden i en kruka och förodlade luktärter.

”Jag har fäst rep från 'fållen' på stommen ner till jorden så att luktärterna skall ha någonstans att klättra innan de når själva stommen”, skriver Mikaela Söderström och fortsätter:

Mikaela köpte en stomme på en loppis.
Foto: Privat

 ”Luktärterna har jag drivit upp själv under våren då hela familjen satt isolerad på grund av covid- 19. Jag hade läst att det var lätt att förodla dem då man kunde ställa ut dem tidigt, de skulle klara ner till minus 8 grader läste jag.”

Luktärterna klättrade via ett rep som Mikaela hade satt fast.
Foto: Privat

Positiv respons på sociala medier 

Resultatet blev en en klänning av luktärter – och efter att Mikaela la ut en bild på sin skapelse på sociala medier fick hon många positiva kommentarer. 

”Fick en så fantastisk respons. Hade väl aldrig förväntat mig något liknande. Kommer nog att använda den nästa år också, om det blir luktärter i den eller om det blir någon annan klätterväxt får vi se”, skriver Mikaela.

Har du några andra projekt på gång? 

”Jag gjuter en del i betong och i fågelburen, som också hittats på loppis, har jag två betongflaskor som jag gjutit”

Hon gjuter även en hel del i betong.
Foto: Privat

”De två röda stolarna tycker jag att passar bra mot vårt gröna hus, blir ett blickfång på vår norra sida som annars är rätt tråkig. Det är alltså en köksstol som sambon kapade på mitten och hängde upp”, skriver Mikaela Söderström. 

Hon gillar att experimentera med saker som inte förknippas med trädgården.
Foto: Privat

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.