Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mikael Rahm lämnar SD efter avslöjandet

Mikael Rahm, 56, ordförande för SD i Östhammar, skrev saker som "islam är ingen religion utan en sjuk sekt" på rasistsajten Avpixlat.

När Expressen konfronterade honom med uppgifterna ljög han och sa att han inte kände till det.

Efter avslöjandet lämnar Mikael Rahm nu alla uppdrag i partiet.

– Det är inte förenligt att vara företrädare för partiet och göra olämpliga uttalande på det sättet, säger Pavel Gamov, SD:s distriktsordförande i Uppland.

Under användarnamnet "Micke1" spred Sverigedemokraternas ordförande i Östhammar, Mikael Rahm, hat på rasistiska sajter som Avpixlat.

Han har bland annat skrivit att "islam är ingen religion utan en sjuk sekt och borde klassas som sådan" och han menar vi i Sverige redan i dag "släppt islam för långt".

När Expressen konfronterade honom med uppgifterna ljög han och sa att han inte kände till detta.

Men efter att Expressen avslöjat att det var han som låg bakom kommentarerna kallade Sverigedemokraternas distriktsstyrelse i Uppland till ett möte där de kom överens om att Rahm lämnar partiet.

– Det har framkommit uppgifter i media under dagen som har gjort att distriktsstyrelsen i Uppland har haft en dialog med Mikael Rahm där vi har landat i den slutsatsen att han lämnar både sina uppdrag i partiet och sitt medlemskap frivilligt, säger Pavel Gamov, SD:s distriktsordförande i Uppland.

Erkände kommentarerna

När Expressen konfronterade Rahm med uppgifterna sa han först att någon måste ha kommit åt hans mejladress genom Google. Men under mötet med partikollegerna erkände han att det var hans kommentarer.

– Jag tror inte att det är någon som läser artikeln som tror något annat. När vi har haft dialogen med Mikael Rahm så har han tillstått att det är han som har skrivit de här kommentarerna, säger Pavel Gamov.

SVT ABC rapporterade först att Rahm lämnar sina politiska uppdrag.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.