Hundratals migranter har stormat gränsen till Ceuta, som tillhör Spanien, i Nordafrika.
Hundratals migranter har stormat gränsen till Ceuta, som tillhör Spanien, i Nordafrika.

Migranter stormade gränsen i Ceuta

Publicerad

Hundratals migranter har stormat gränsen till Ceuta, som tillhör Spanien, i Nordafrika, rapporterar AFP.

Både säkerhetsvakter och migranter har skadats i samband med att gränsen forcerades.

Enligt uppgifter rör det sig om 500 personer som tagit sig förbi stängslet – hur många som är skadade är ännu oklart.

På fredagsmorgonen ska mellan 800 och 900 migranter ha försökt korsa gränsen till Ceuta, som är en spansk stad och exklav på den nordafrikanska Medelhavskusten.

Gränsen mellan Ceuta och Marocko skyddas av ett stängsel, som flera hundra personer på fredagen lyckades ta sig förbi.

Långt ifrån första försöket

Många har skadats, och har både skärsår och skador efter att ha hoppat från den sex meter höga muren.

Spanska tidningen El Mundo uppger att det här långt ifrån är det första försöket att ta sig över gränsen till Spaniens nordafrikanska exklav. Exempelvi försökte 1 100 personer på nyårsdagen ta sig förbi stängslen - men då lyckades bara två, som skadades i försöket.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag