Midsommar med mycket fylla och stök

Bengt Olsson på Trafikverket om midsommartrafiken.
Polisen har haft ”väldigt, väldigt mycket att göra”, enligt Lars Hedelin, presstalesperson vid polisregion Bergslagen. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.
Foto: ALEX LJUNGDAHL
En midsommarstång vid ett firande i Sälen.
Foto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅN
Sent på midsommaraftonen larmades polisen till ett bråk vid Älvsjö station i södra Stockholm. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.
Foto: Erik Simander/TT / TT NYHETSBYRÅN

Fylla, stök och misshandel.

Polisen har haft fullt upp under midsommarfirandet med många mindre incidenter.

– Det har varit som en halvstökig fredagskväll. Ganska mycket att göra men inga större allvarliga händelser, säger Fredrik Andersson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Sent på midsommaraftonen larmades polisen till ett bråk vid Älvsjö station i södra Stockholm.

– Det har inte varit helt lättutrett. Några säger att det varit slagsmål, några säger att det varit ett verbalt bråk. Men vi har ändå konstaterat att det finns tre målsägare som har fått motta slag, säger Åsa Wallentin vid Stockholmspolisen.

En person knivskuren i ryggen

Ingen har gripits i ärendet, men polisen har kontrollerat ett antal personer.

– Det är inga allvarliga skador, säger Åsa Wallentin.

I Malmöstadsdelen Lindängen utbröt ett storbråk med 20-30 personer vid midnatt, skriver Sydsvenskan.

– Det var ett större gäng som slogs, mellan 20 och 30 personer, vi upplevde att alla slogs med alla, säger Andreas Hulting, vakthavande polisbefäl, till tidningen.

En person ska ha blivit knivskuren i ryggen och två personer är gripna misstänkta för grov misshandel.

Misshandel och fylleri

Tidigare på kvällen attackerades en man med yxa i en lägenhet i Rotebro i Sollentuna. En annan man greps misstänkt för mordförsök.

Polisen i Region Stockholm har även i övrigt haft mycket att göra under midsommarafton.

– Ofta är det misshandel i kombination med omhändertagande för fylleri. Det är den typen av bråk. Det är inga allvarliga skador, säger Åsa Wallentin.

Också under kvällen och natten har det varit stökigt med fylleri och mindre bråk i Stockholm.

– Det har varit som en halvstökig fredagskväll. Ganska mycket att göra men inga större allvarliga händelser, säger Fredrik Andersson, vakthavande befäl.

”Mycket folk ute”

Lars Hedelin vid polisregion Bergslagen berättar att patrullerna i Dalarna, Värmland och Örebro län har haft fullt upp med stök och bråk.

– Vädret har varit exceptionellt med väldigt mycket folk ute. Då händer det saker, säger han och fortsätter:

– Det är allt från båtolyckor, misshandel, stölder, bråk och rattfylleri.

Senare på natten berättar Mathilda Borgström, vakthavande befäl vid polisen i region Berslagen, att det fortsatt varit mycket att göra.

– Det är full fart. Det är fylla och bråk och psykisk ohälsa, och det är försvunna personer om vartannat. Men det är inget som sticker ut och inget som inte är förväntat en midsommaraftons natt, säger hon.

En ung man i Avesta avled efter att ha varit inblandad i en singelolycka på midsommaraftonskvällen, skriver SVT Dalarna.

Hög arbetsbelastning

I Gnarp i Gävleborgs län har en man blivit knivskuren i bröstet och en person är gripen, skriver Sundsvalls Tidning.

I polisregion Öst har det varit en relativt lugn midsommarafton.

– Det har inte varit något speciellt. Några misshandelsfall och relationsärenden, men annars ganska lugnt, säger Peter Ström, vakthavande befäl vid polisen.

I Västernorrland har polisen haft en hög arbetsbelastning. I Kramfors, Härnösand och utanför Sollefteå har misshandelsfall rapporterats in.

Polisen i Region Mitt:

– Det har varit mycket fylleri och folk som har betett sig illa. Patrullerna har fått åka från händelse till händelse, säger Sanja Vukicevic, RLC-befäl.

I Östersund utreds ett ärende gällande våldtäkt. Åsa Mjörndal, RLC-kommunikatör vid polisen uppger att det inte är en överfallsvåldtäkt men någon ytterligare information kan de inte lämna ut.

I Norrbottens län har flera fall av misshandel rapporterats in. Bland annat har en taxichaufför blivit slagen i Luleå, enligt polisen.

”Ökat inflöde” av händelser hos polisen i Göteborg

Polisen i Göteborg utredde vid midnatt ett bråk i Olofstorp i nordöstra Göteborg.

– Någon har fått ett slag i ansiktet och blödde lite. Två killar har hamnat i bråk och några andra har gått emellan. Det är rubricerat som misshandel, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen.

Göran Carlbom förklarar att det under kvällen varit ”ett ökat inflöde” av händelser men att aftonen som helhet varit relativt städad.

– Det har varit en hel del att göra men inga större händelser förutom ett mordförsök i Varberg där en man blivit slagen med en yxa i huvudet, säger Göran Carlbom.

Meteorologen: ”Växlande molnighet och risk för åskskurar”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.