Nya Nokia 130 kommer kosta 172 kronor.Nya Nokia 130 kommer kosta 172 kronor.
Nya Nokia 130 kommer kosta 172 kronor.
Telefonen har funktioner som radio och musikspelare, men ingen internetanslutning.Telefonen har funktioner som radio och musikspelare, men ingen internetanslutning.
Telefonen har funktioner som radio och musikspelare, men ingen internetanslutning.

Microsoft släpper ny Nokia – för 172 kronor

Publicerad

Det verkade som att Microsoft skulle sluta göra billiga Nokia-telefoner.

Men nu är telefoner för under 200 kronor på väg att släppas, skriver Recode.

– Mer än en miljard människor är utan mobiltelefoner, säger Jo Harlow på Microsoft.

I april blev det klart att Microsoft har köpt Nokias avdelning för mobiltelefoner för drygt 47 miljarder kronor.

Sedan gick IT-jätten ut med att Android-baserade Nokia X skulle gå över till att använda Windows som operativsystem. Det ledde till spekulationer om att billiga och enkla Nokia-telefoner inte längre skulle släppas.

Det ryktet går däremot nu i graven. Microsoft släpper nämligen nya Nokia 130, som enligt Recode kommer att kosta 25 dollar, motsvarande 173 kronor.

Telefonen kommer inte att ha någon internetanslutning, men utöver att ringa och sms kan användare spela musik och filmer i telefonen. Den lanseras också med radio och en ficklampa.

En miljard saknar mobiltelefoner

Nokia 130 kommer att marknadsföras till nya marknader enligt Microsofts vice vd för mobila enheter Jo Harlow, som också säger att över en miljard människor inte har mobiltelefoner.

– Microsoft har inga andra projekt som kan nå dessa konsumenter, säger hon enligt Recode.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag