Melania Trump. Foto: RON SACHS / CNP / POLARIS POLARIS IMAGESMelania Trump. Foto: RON SACHS / CNP / POLARIS POLARIS IMAGES
Melania Trump. Foto: RON SACHS / CNP / POLARIS POLARIS IMAGES
Michelle Obama. Foto: REX/SHUTTERSTOCK / REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURESMichelle Obama. Foto: REX/SHUTTERSTOCK / REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Michelle Obama. Foto: REX/SHUTTERSTOCK / REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Thom Browne. Foto: / imago/Future Image/ IBL / imago sportfotodienstThom Browne. Foto: / imago/Future Image/ IBL / imago sportfotodienst
Thom Browne. Foto: / imago/Future Image/ IBL / imago sportfotodienst

Var Michelles designer – vill jobba med Melania

Publicerad

Modedesignern Thom Browne har tidigare gjort sig känd för att hjälpa USA:s förra detta första dam Michelle Obama med kläderna. Nu avslöjar han att han kan tänka sig att jobba med Melania Trump, enligt Page Six.

Den amerikanska modeskaparen Thom Browne hjälpte Michelle Obama med kläder och styling under hennes tid som första dam i Vita huset. Browne låg bland annat bakom Michelle Obamas kappa och klänning som hon bar under Barack Obamas andra installation som USA:s president. 

 

LÄS ÄVEN: Ivanka är Donald Trumps "riktiga fru"

 

Nu berättar designern att han även skulle kunna tänka sig att arbeta med kläder åt Vita husets nuvarande första dam Melania Trump.

– Ni ser, jag respekterar henne som landets första dam och det är något som jag skulle ära, sade Thom Browne under en pressträff på onsdagen. 

Thom Brown: "Så tänkte jag kring Michelle Obamas stil"

Thom Browne avslöjade också hur han tänkte kring Michelle Obamas stil under Barack Obamas installation.

– Tanken med hennes kläder var att hon skulle ha på sig något som är lika starkt, intressant och viktigt som hon själv är. Jag tänkte inte på att det skulle vara ett modeögonblick, jag ville bara att det skulle vara något som motsvarar henne ... Hon såg bara så... hon såg stark ut, hon såg feminin ut, hon såg så cool ut, säger han.

 

LÄS ÄVEN: Nu avslöjas sanningen i ny bok: Melania grät förtvivlat när Trump vann valet

 

Thom Browne har lyckats slå igenom i den amerikanska modebranschen utan att ha en designutbildning. Han har grundat ett eget klädmärke för män och kvinnor och har tidigare jobbat med Ralph Lauren. Han har framförallt prisats för sina stilrena kostymer och har en flaggskeppsbutik på Manhattan i New York. 

 

 

Relaterade ämnen
Marielle Theander Olsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag