Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Michelle Obamas utmaning med döttrarna i Vita huset

”Männen i mitt liv har varit så ohyggligt viktiga i att göra mig till den starka kvinna som jag är”, säger Michelle Obama till DN.
Foto: CHARLES SYKES / AP / TT NYHETSBYRÅN
Michelle Obamas nya självbiografi.
Foto: MICHAEL REYNOLDS / EPA / TT NYHETSBYRÅN

Hur ska barn få uppmärksamhet av sin pappa när han är USA:s president?

Den frågan tvingades Michelle Obama hitta ett svar på när familjen flyttade in i Vita huset.

I en DN-intervju om sin bok berättar hon nu om utmaningen och kampen för sina döttrars självkänsla när Barack Obama blev världens mäktigaste man.

Michelle Obama skriver i nya självbiografin ”Min historia” att hon under sin ungdom var rädd för att inte räcka till. I en intervju med DN berättar hon nu om unga kvinnors dåliga självkänsla, och hur hon tvingades jobba med att döttrarna Malia och Sasha skulle få tillräckligt med bekräftelse från sin pappa när han blev USA:s president.

– Männen i mitt liv har varit så ohyggligt viktiga i att göra mig till den starka kvinna som jag är... Jag började långsamt känna att jag dög, eftersom min pappa tyckte att jag dög, säger Michelle Obama till DN.

Hon berättar också att hon under sin uppväxt visste att hon var den viktigaste personen i sina föräldrars liv, och att det fick henne att undra hur budskapet skulle förmedlas till döttrarna när pappan är president i USA.

– Hur kunde vi få våra flickor att känna att de faktiskt var ännu viktigare än pappas jobb? Det var från den känslan som deras självkänsla skulle kunna växa, säger Michelle Obama till DN.

Barack Obama med döttrarna Malia och Sasha.
Foto: PETE SOUZA / AP / THE WHITE HOUSE

Barack Obama tränade basketlaget

Lösningen blev att införa rutiner i Vita huset. Paret Obama såg till att Barack alltid tog sig tid för Malia och Sasha när de kom hem från skolan. Han var också med på föräldramöten och tränade ena dotterns basketlag, skriver DN.

– Jag är övertygad om att det hjälper dig att nå dina mål, om du ser din pappa, världens mäktigaste man, stå där och heja på dig vid sidlinjen, säger Michelle Obama till tidningen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.