Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Michelle Obama avslöjar kärleksknepet med Barack

Michelle Obamas halsband under talet en snackis
Michelle Obama ger relationsråd i sitt senaste poddavsnitt.
Foto: HAU DINH / AP TT NYHETSBYRÅN
Michelle Obama säger bland annat att alla ska hitta sin egen LeBron James.
Foto: ASHLEE REZIN GARCIA / AP/ TT

Michelle Obama kommer med tydliga relationsråd i sitt senastes poddavsnitt.

– Alla borde leta efter sin egen LeBron James, säger ex-presidenthustrun.

Hon berättar också hur hon lärt sig hantera hennes och Baracks olika personligheter,

Michelle Obama talar öppet om relationer och äktenskap i senaste avsnittet av sin självbetitlade podcast. 

– Du kan inte tindra dig till ett långvarigt förhållande, säger hon och ger ett tydligt råd: Se på ditt val av partner som om du skulle välja ut ditt basketlag – ett lag som du vill och kan vinna tillsammans med.

– Nummer ett: Du vill att alla ska vara starka, du vill inte ha några svaga länkar. Du vill inte ha någon som kan domineras, du vill inte ha en förlorare, eller hur?

– Dessutom. Om ni är ett lag vill du att alla ska kunna göra allt. Särskilt i basket skulle du aldrig välja någon som säger 'Jag dribblar bara, jag skjuter inte, jag försvarar inte, jag dribblar'. Om du ser på ditt äktenskap som ett lag, vill du ha en vinnare. Du vill ha LeBron, inte bänknötaren.

Tuffa år med döttrarna

Den tidigare presidenthustrun berättar också om sitt förhållande med Barack Obama, som hon har varit gift med sedan 1992. Hon berättar att hon själv i ett tidigare skede var redo för äktenskap, men att ex-presidenten var mer tveksam på grund av sin mammas skilsmässa. Hon berättar också om att de första tuffa åren i relationen kom i samband med att de fick sina döttrar, Malia och Sasha.

– De var underbara glädjekällor, men barn kan verkligen röra till det i ett äktenskap på grund av de nya utmaningar som dyker upp, säger hon och uppmanar unga par att inte ge upp alltför lätt.

– Om jag hade gett upp hade jag förlorat allt det vackra som fanns där.

Hon berättar också att hon brusar upp lättare än Barack, och att hon tvingats lära sig hantera det.

– Jag har tvingats lära mig att han känner saker mer djupt och under en längre period. Han kommer ihåg de exakta orden. Och jag är mer 'wow, jag kommer inte ens ihåg att jag var arg. Så jag har tvingats lära mig att inte bli det. Du måste lära dig att kommunicera på det sätt den andra personen kommer höra det, säger hon enligt Instyle.

Michelle Obamas historiska kritik mot Trump

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.