Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Michelle Obamas råd till sin dotter: Börja från grunden

Michelle Obamas angrepp mot Trump
Michelle Obama råder sin dotter att arbeta hårt – och att göra det från grunden.Foto: KAMIL KRZACZYNSKI / EPA
Michelle Obamas podd är fylld med goda råd.Foto: HAU DINH / AP/ TT

Michelle Obama har en varning och uppmaning till sin äldsta dotter Malia. 

Hon ska inte ta något för givet – och räkna med att behöva arbeta hårt för att få det hon vill ha.

– Jag påminner henne om att man måste börja från grunden, säger Michelle Obama i sin podcast 

Michelle Obama delar ofta med sig av sina livserfarenheter i sin podcats ”The Michelle Obama Podcast”. Så även i det senaste avsnittet, där hon talar med sin tidigare chef – och president Obamas rådgivare – Valerie Jarrett. 

I podden pratar den tidigare första damen om vad hon letar efter hos en ung person som hon funderar på att anställa – och berättar att hon nyligen hade en diskussion om detta med sin dotter Malia.

– Vi talade om att få möjligheten att påverka och att hur unga människor ofta vill ha allt väldigt snabbt, sa Obama.

– Men sanningen är den att framgång handlar om att klättra på stegen och att lägga ner det grundläggande, hårda arbetet.

Michelle Obama satsar på de som gör det hårda jobbet

Enligt Michelle Obama är det personer som tidigare gjorde en del av det mest slitsamma arbetet för henne, som i dag arbetar med att sköta hennes egna åtaganden, turnéer och arbetar för hennes produktionsbolag.

– Att se dessa unga människor göra ett arbete de helst inte vill, ett arbete som kanske inte alltid är så roligt... det är de personerna som är redo att göra det lilla extra. Det är de personerna jag vill investera i, säger hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.