Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Michelle Obamas färgstarka förändring sedan Vita huset

Michelle Obama har ändrat hela sin stil sedan tiden som USA:s första dam. När hon intervjuades av Oprah Winfrey var hon klädd i en vit och glittrig byxdress – just byxor och byxdressar har blivit Michelles nya signaturplagg. Foto: TANNEN MAURY / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Den senaste i raden av uppmärksammade kreationer bar Michelle under ett framträdande i Texas. En orange och svallande byxdress, designad av Fe Noel. Foto: Instagram/Fe Noel
”Det är verkligen en ära att designa och tillhandahålla våra kläder till den ULTIMATA ledande kvinnan. Tack för att du använder din enastående röst och för att du inspirerar oss alla att vara våra bästa jag”, skriver designern Felicia Noel till Michelle Obama i ett inlägg på Instagram. Foto: Instagram/Fe Noel
Byxdressen är designad av Felicia Noel för hennes märke Fe Noel som riktar in sig på att stärka och ge makt åt kvinnor, speciellt mörkhyade kvinnor. Foto: Instagram/Fe Noel

För Michelle Obama ser livet annorlunda ut nu än tiden som USA:s första dam. 

Men det är inte bara vardagen som har förändrats – det har också hennes klädstil gjort. 

Nu tar hon ut svängarna rejält – med allt från lårhöga glitterstövlar till färgsprakande kreationer.

– Du inspirerar oss alla att vara våra bästa jag, skriver modeskaparen Felicia Noel i en hyllning till Michelle Obama.

Under Michelle Obamas tid i Vita huset, när maken Barack Obama var president, var det viktigt vad hennes kläder och stil symboliserade. 

Hon har själv sagt att hon var medveten om vilken betydelse hennes klädval hade, enligt Fox News

Men tiden efter Vita huset har Michelle Obama övergivit de signaturplagg som tidigare dominerade hennes garderob, till exempel de feminina klänningarna hon brukade bära. I stället syns hon nu allt oftare i byxor, byxdress och tar ut svängarna rejält när det gäller både färg och form.

Bland annat blev det stora skriverier nyligen när Michelle Obama under en intervju med skådespelaren Sarah Jessica Parker bar ett par lårhöga glittriga tajta stövlar och en klargul klänning. Både skorna och klänningen är av märket Balenciaga – och notan för kreationen blir inte billig: Bara skorna går loss på omkring 34 000 kronor. 

Foto: FRANK FRANKLIN II / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: FRANK FRANKLIN II / AP TT NYHETSBYRÅN

Michelle Obamas vågade nya stil

Michelle Obama har tillsammans med sin stylist Meredith Koop hittat sin nya storslagna och vågade modestil. Hon bär ofta okända, nya och unga designer som hon gillar att stötta. Den senaste i raden av färgstarka klädval – en orange svallande byxdress – är ett exempel på Michelles hyllning till unga och okända modeskapare, skriver Vogue.

https://www.instagram.com/p/BufPwUdnJxm/

Byxdressen är designad av Felicia Noel för hennes märke Fe Noel som riktar in sig på att stärka och ge makt åt kvinnor, speciellt mörkhyade kvinnor.

– Det är verkligen en ära att designa och tillhandahålla våra kläder till den ULTIMATA ledande kvinnan. Tack för att du använder din enastående röst och för att du inspirerar oss alla att vara våra bästa jag, skriver Felicia Noel till Michelle Obama i ett inlägg på Instagram.

https://www.instagram.com/p/Buc44RHn1SD/