Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Michelle Obama öppnar upp om Baracks tårar för dottern

Michelle Obama: Så vill jag inspirera unga tjejer
Michelle Obama var nyligen i Vietnam för att belysa vikten av utbildning för flickor. Foto: STR / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Hela familjen Obama. Dottern Malia till vänster och Sasha till höger. Foto: PETE SOUZA / STELLA PICTURES/PHOTOSHOT
Michelle Obama. Foto: PAUL R. GIUNTA / AP TT NYHETSBYRÅN

Sedan yngsta dottern Natasha började på högskola i höst bor paret Obama numera ensamma utan barn. 

Michelle Obama berättar om tårarna och det känslomässiga avskedet när de vinkade av dottern på collage – men säger också att hon och Barack försökte sköta det snyggt. 

– Vi ville inte skämma ut henne inför hennes rumskamrater. 

Barack och Michelles äldsta dotter Malia, 21, studerar juridik på Harvards universitet. 

I augusti var det dags för hennes lillasyster Natasha, 18, kallad för Sasha, att flytta hemifrån och börja på amerikanskt college. 

Familjen har inte avslöjat var dottern studerar någonstans, men i en intervju med Today berättade Michelle Obama nyligen om det känslosamma avskedet. 

Hon lyckades hålla tårarna tillbaka inför Sashas nya rumskamrater – hon ville inte skämma ut sin dotter, säger hon till Today. 

Men efter att hela familjen ätit lunch tillsammans, och det var dags för det slutgiltiga farvälet, då gick det inte längre: 

– Vi gick in i en bil, jag, Barack och Malia, som var där med oss och Sasha körde i väg för sig själv och sa det där sista hejdået, då började vi gråta, säger Michelle till Today. 

Barack, Michelle och Sasha Obama. Foto: PABLO MARTINEZ MONSIVAIS / AP TT NYHETSBYRÅN

Michelle Obama: ”Känner lite melankoli” 

Michelle Obama berättar också om hur stolt hon är över sina döttrar. 

– Att växa upp inför världens ögon och komma ur hela ur situationen. De är snälla, godhjärtade, smarta. 

Intervjun med Michelle Obama gjordes av en som vet exakt hur det är att växa upp innanför Vita husets väggar: Jenna Bush Hager, den tidigare presidenten George W Bushs dotter. 

https://www.instagram.com/p/B5YrxQQABk6/

Samtidigt som Michelle Obama är förväntansfull över att se sina döttrar bli vuxna och självständiga är det en stor förändring för henne och Barack, som nu bor ensamma utan barn hemma. 

– Jag känner lite melankoli, de kommer aldrig mer vara de där små som sitter i ditt knä och lyssnar på vartenda ord och tittar på dig kärleksfullt. De dagarna är över. 

Michelle Obama om hur hon uppfostrar sina döttrar: 

Michelle Obama:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.